licitatii suspecte

O 'bază de date' cu persoane pe care probabil e mai bine să le evitați când vindeți / cumpărați / faceți schimburi.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

ovidiu^
******
******
Mesaje: 767
Membru din: 11 Apr 2009, 04:10

Mesaj de ovidiu^ »

berserkr scrie:Nu vreau sa crucific pe nimeni, vreau sa atrag atentia ca "superb" e incompatibil cu F sau VF...
Eu am atras atentia unui "tip" ca moneda pe care o vindea nu corespunde sub nici o forma descrierii facute de dansul (gen superb , fantastic , raritate extraordinara :lol: ) si.....cum se spune mi-a umplut frigiderul :roll: ... de ce sa-i faci educatia este o chestie rarisima in zilele noastre nu ca piesa dansului :twisted:
claus
******
******
Mesaje: 791
Membru din: 01 Mai 2008, 00:47

Mesaj de claus »

pai poate crede cu tarie ca VF-ul lui chiar e UNC. trebuie mult timp sa inveti sa aproximezi macar starea unei monede. a fost mai demult pe forum un topic interesant unde un coleg a postat mai multe poze ale unor monede si a cerut parerea celorlalti in legatura cu starea de conservare.
nu ar fi o idee rea ca astfel de "experimente" sa se repete pe viitor. cateva poze incarcate lunar, pareri de la membrii, iar la sfarsitul lunii cei cu experienta deosebita sa-si expirme si dumnealor parerea vizavi de starea de conservare. ar fi un exercitiu interesant si educativ.
Ultima oară modificat 03 Noi 2009, 17:18 de către claus, modificat 1 dată în total.
ovidiu^
******
******
Mesaje: 767
Membru din: 11 Apr 2009, 04:10

Mesaj de ovidiu^ »

Pai daca ar fi fost macar VF as fi zis si eu ca e UNC :twisted: oricum de atunci cand vad o licitatie cu "foarte rar" sau mai stiu eu ce artificii dau mai departe.
Ideea d-vs mi se pare ok sa vedem daca vor fi si "urmari" :D
Avatar utilizator
berserkr
moderator
moderator
Mesaje: 3489
Membru din: 16 Iun 2006, 16:36

Mesaj de berserkr »

Problema ar fi gasirea pieselor in stare peste VF. La antice nu cred ca ar putea cineva poza exemple atat de bune (fiind in general foarte scumpe/rare si cei care-si permit neactivand pe acest forum - din cate stiu eu). La pana in VF n-ar fi o problema. Cu pozele e mai delicat pentru ca desi eu am luat de pe un site cele doua exemple dinainte, parca nu m-as incumeta sa fac un tutorial intreg cu pozele altora. Oricum sunt situri care arata foarte clar gradingul la antice, sunt doua linkuri si in sectiunea dedicata de la antice. Cine vrea sa invete le va gasi cu siguranta, de-aia am si strans legaturile alea acolo. O foarte buna scoala (la care am apelat si eu si inca mai apelez) sunt siturile cu multe poze de la licitatii, acolo daca licitatorul este unul de calitate gradingul este corect. Oricine are de invatat din parerile celor recunoscuti (un cngcoins, sau forumancientcoins nu gresesc prea frecvent).
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Avatar utilizator
Metal Hammer
***
***
Mesaje: 94
Membru din: 31 Oct 2009, 20:50

Mesaj de Metal Hammer »

Cred ca este un fals deoarece nu se vede nici-un nume al gravorului sub gatul regelui.
Orice lucru bun in viata este ilegal,imoral sau ingrasa
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

berserkr scrie:Nu vreau sa crucific pe nimeni, vreau sa atrag atentia ca "superb" e incompatibil cu F sau VF. Daca oricine nu stie ce inseamna o piesa superba (antica) se poate uita pe net mai ales la siturile de licitatii. Gradingul este de asemenea disponibil la linkurile specifice. Pentru ca o piesa antica sa fie superba, nu este suficient sa fie peste VF sau XF, mai este nevoie de multe altele (patina frumoasa daca e bronz sau argint, stil artistic deosebit, centrare foarte buna). Oricum toate piesele de la antice de pe okazii, declarate superbe sunt departe de a fi asa. exemplific cu un gVF urmat de un XF al aceleiasi monede (niciuna nu poate fi considerata superba):
Am zis ca nu mai raspund in cazul unor asemenea reactii de prost gust, dar nu vazusem si pozele postate pentru ca nu m-am obosit sa ma loghez. Apropo de crucificare... Descrierile pe care le-am facut la licitatiile mele nu sunt litera de lege. Chiar am specificat, la majoritatea, ca fiecare poate sa evalueze o moneda dupa propriile sale criterii. Asta daca e interesat sa cumpere ceva. Daca nu...sa cumpere de la casele de licitatii. Iar cat priveste atributele de tipul superb, fantastic, fenomenal, nemaipomenit sau rar, nu cred ca reprezinta evaluari ale monedelor sau bancnotelor in adevaratul sens al cuvantului. Cel putin nu pentru mine. Si la urma urmei, denarul meu e singurul de tipul acela de pe okazii...asa ca sunt mai ignorant si spun ca nu ma intereseaza cum il clasifica altii, nici ce criterii se folosesc pe alte site-uri. Pur si simplu, nu colectionez antice si, prin urmare, nu ma intereseaza nici cum arata un UNC, un XF s.a.m.d.
Ultima oară modificat 03 Noi 2009, 19:34 de către Tudor C, modificat de 2 ori în total.
Cassius
***
***
Mesaje: 84
Membru din: 28 Ian 2008, 07:09

Mesaj de Cassius »

Metal Hammer scrie:Cred ca este un fals deoarece nu se vede nici-un nume al gravorului sub gatul regelui.
La ce va referiti?
Daca la moneda de 1 leu 1870, din cate stiu eu la 1 leu 1870 nu apare nici un nume de gravor atat sub gatul regelui cat si pe restul monedei, apare pe avers litera C jos intre cercul perlat si locul unde sunt ,,legate,, ramurile. Litera C provine de la Candescu, cel care a fost directorul monetariei in perioada respectiva.
ovidiu^
******
******
Mesaje: 767
Membru din: 11 Apr 2009, 04:10

Mesaj de ovidiu^ »

Sunt si variante mult mai rare la care apare litera "B" - monetaria Bucuresti
Avatar utilizator
berserkr
moderator
moderator
Mesaje: 3489
Membru din: 16 Iun 2006, 16:36

Mesaj de berserkr »

@TudorC Nesimtirea dvs atinge cote incredibile. Dupa parerea mea nu aveti ce cauta in acest forum. Trec peste faptul ca aduceti caracterizarea unui post care era tolerant fata de dvs si incerca sa va ajute ca fiind "de prost gust", ceea ce demonstreaza nivelul foarte jos pe care-l aveti, insa "nu ma intereseaza nici cum arata un UNC, un XF" in conditiile in care vindeti pe okazii piese antice pe care le caracterizati, nu este acceptabil. De fapt postul dvs este o declaratie de escrocherie pe fata, spusa cu infumurare si dispret fata de orice om cu bun simt.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Hunter`
****
****
Mesaje: 124
Membru din: 05 Ian 2007, 22:15
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de Hunter` »

@ Tudor C
Intrucat spatiul de pe okazii nu imi este suficient pentru a-ti raspunde, am decis sa o fac aici. Imi cer scuze colegilor de forum ca postez acest mesaj aici, insa din acest moment acuzele mi se aduc pe un site public si nu pe mail.
Astazi am primit un telefon de la un coleg de breasla care a vrut sa ma instiinteze de calificativul negativ pe care mi l-ai acordat si in mod special de comentariul pe care l-ai lasat: "tentativa de inselaciune art. 215 (3) Cod Penal-plus luciu obtinut artificial"



Credeam ca ai reusit sa intelegi ceva dupa ce ti-am scris 3 mailuri in legatura cu aceasta piesa. Insa acum revii cu niste acuzatii absolute aberante dovedind inca o data ca nu ai nici cea mai mica urma de bun simt. Timp de 5 saptamani de la incheierea licitatiei am incercat sa te contactez pe mail si la telefon si nu mi-ai raspuns. Ai facut-o abia dupa ce ai vazut ca ti-am acordat calificativ neutru. M-ai acuzat de faptul ca doresc sa insel cumparatorii. Piesa in cauza prezenta un defect pe muchie, pe care l-am evidentiat foarte clar atasand o poza suplimentara cu muchia. Faptul ca tu nu ai vazut acest lucru este in totalitate vina ta, si nu ar fi fost nici cea mai mica problema daca ai fi avut decenta sa ma contactezi si sa ma instiintezi ca nu mai doresti piesa. Au mai fost cazuri cand cumparatorii, din diverse motive, nu au mai dorit sa achizitioneze o piesa si totul s-a rezolvat fara nicio problema, calificativul acordat de mine fiind pozitiv. Si in acest caz, conform regulamentului de pe okazii.ro, cel de-al doilea high bidder a fost contactat si a fost de acord sa cumpere piesa. Toate licitatiile mele de pe okazii.ro contin cel putin 2 poze de cea mai inalta calitate, facute cu un kit de fotografie in care am investit multi bani tocmai ca sa nu existe astfel de probleme. Iar in ceea ce priveste “luciu obtinut artificial” nici nu cred ca mai are rost sa comentez.
In plus, daca din orice motiv cumparatorul nu este multumit de piesa pe care o primeste, eu accept returnarea ei fara nicio problema, fie ca este vorba de 5 Lei sau 500 euro. Interesul meu este ca ambele parti sa fie multumite, eu nu ma ocup de “gainarii”. Problema in acest caz este una de atitudine si iti apartine in totalitate. In trecut am colaborat de multe ori cu succes, ti-am facut intotdeauna preturi bune si am fost intotdeauna corect cu tine. Pentru asta cred ca ai fi putut sa ai o minima urma de respect, nu ma asteptam sa ajungi sa-mi aduci astfel de acuze absurde. Sanatate si succes in continuare.
Elinorri
***
***
Mesaje: 98
Membru din: 17 Mai 2008, 17:03

Mesaj de Elinorri »

Nu scriu in defavoarea unei anumite persoane sau ca sa favorizez in mod deosebit pe cineva. Am observat si eu de-a lungul anilor multe licitatii suspecte, le incadrez aici pe cele in care se liciteaza de aceeasi persoana de pe alte conturi, dar mai ales cele in care se liciteaza de catre prieteni, cunoscuti, etc. si este mult mai greu de dovedit reaua-intentie sau intentia de a prejudicia pe cumparator. Dar putem vorbi si din partea asa-zisilor cumparatori de rea intentie, atat timp cat nu cumpara acel obiect, invocand diverse motive puerile (din care rezulta clar intentia lor reala) si in plus mai acorda si calificative negative, care induc apoi potentialilor cumparatori senzatia ca respectivul vanzator nu este o persoana de calitate. In plus sunt foarte multi care"cumpara on-line", apoi vanzatorul se trezeste ca a livrat coletul la o adresa fictiva sau clientul nu a mai ridicat coletul, iar vanzatorul se trezeste cu o paguba nejustificata. De aceea in ultima perioada administratorii de la okazii.ro, in urma reclamatiilor neincetate ale vanzatorilor, au introdus un nou sistem de "securizare" a tranzactiilor, dar din pacate, inca nu destul de eficent in practica uzuala (ma refer la garantia escrow). Numai uitandu-ma la detaliile pe care le ofera cei de la okazii vad destule piedici in calea vanzatorilor (macar nu sunt taxati si aici pentru acest serviciu si ofera date pentru a finaliza in fata instantelor de judecata tranzactia). Corect ar fi ca respectivul site, care vad ca realizeaza profituri destul de mari de pe urma vanzatorilor, sa asigure protectia totala in fata acestor "atacuri" nedorite. Eventual sa le puna la dispozitie datele de identificare a celor care aduc prejudicii vanzatorilor si sa ii sprijine pentru a demara o tragere a acestora la raspundere pe temei civil, raspundere delictuala (nu numai in cazul garantiei escrow). Astfel cred ca am avea un mediu de afaceri mai civilizat si o protectie sporita, punand pe picior de egalitate vanzatorul si cumparatorul. Din ce am observat eu doar cumparatorul este favorizat in acest moment de cei de la okazii.ro.
Avatar utilizator
vlahul
moderator
moderator
Mesaje: 2131
Membru din: 04 Feb 2005, 03:37
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesaj de vlahul »

Acest procedeu este posibil doar in situatia cand cumparatorul este utilizator verificat, altfel...
Avatar utilizator
PRONUMISMATICA
Site Admin
Mesaje: 4936
Membru din: 07 Ian 2005, 20:04
Contact:

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Garantia escrow de care vorbiti vine doar in ajutorul cumparatorilor. Pe mine, ca potential vanzator, acest serviciu al okazii.ro pana la urma nu ma ajuta cu nimic. Ca poate as mai castiga un cumparator-doi, care ar avea mai multa incredere datorita acestui serviciu, este adevarat, dar la fel de adevarat este ca prin aceasta procedura eu mi-as primi banii mult mai tarziu. Si asta poate fi o problema acum, cand toata lumea are probleme cu lichiditatile.
Deci cum a zis si d-l Elinorri, in acest moment doar cumparatorul este favorizat de okazii.ro. Sunt bine-venite si aceste masuri, fara indoiala (eu unul nu cred ca o sa mai cumpar vreodata ceva de la un necunoscut de pe okazii, la cate probleme am avut). Dar poate ar fi bine sa se faca si ceva pentru vanzatori, atat timp cat taxele le platesc doar vanzatorii, deci profitul siteului vine de la acestia.
claus
******
******
Mesaje: 791
Membru din: 01 Mai 2008, 00:47

Mesaj de claus »

sugestia mea-exprimata si catre okazii este ca in momentul in care cumparatorul apasa "cumpara", apoi "accept", urmatorul pas sa fie introducerea unui cod unic (sa se evite astfel situatii de genul "am apasat din greseala", "a apasat copilul"), iar in acel moment contul cumparatorului sa se debiteze automat cu suma respectiva. in prealabil bineinteles fiecarui user i s-a deschis un cont si eventual eliberat un card de debit/credit (ar fi destule de banci amatoare). in cazul in care cumparatorul nu e multumit, intervine noua gaselnita-cea cu escrow.
cumparatorul stie ca daca nu e multumit primeste banii inapoi, vanzatorul nu se mai teme ca ii se returneaza coletele, okazii isi incaseaza comisioanele pe loc, banca ia dobanda pentru credit si poate sa ruleze debit.
bineinteles ca asa ceva nu se va intampla prea curand.
tudor c(2)

Mesaj de tudor c(2) »

Nu mi-as fi permis sa revin pe acest forum si sa discreditez inca o data magnatii numismaticii romanesti, dar avand in vedere ca am fost pus la zid de prea multe ori, consider ca am un drept la replica. In primul rand dmnului berserkr doresc sa-i transmit sincerele mele scuze pentru toate coversatiile pe care le-am purtat cu dumnealui n ultimul an. La fel si domnilor cristoph, banivechi, vlahul, valentinian, newbasic, aldor si oricaror altor persoane care s-au simtit jignite in vreun fel de orice afirmatie facuta (stiu ca lista e ceva mai lunga).
In al doilea rand as vrea sa-i raspund domnului hunter in legatura cu afirmatiile facute aici: http://transylvanian-numismatics.com/ph ... c&start=15
Si o sa-i raspund cu argumentele domnilor berserkr si banivechi de aici: http://transylvanian-numismatics.com/ph ... &start=240 Toti cei ce cititi acest topic
luati va rog in considerare licitatia :
http://www.okazii.ro/catalog/29978105/- ... uciu-.html pozele postate, precum si descrierea monedei-descriere care lipseste cu desavarsire. E drept ca e dificil si ia mult timp
postarea fiecarei monede cu descrierea corespunzatoare, dar consider ca nu vrea nimeni sa afle gramajul piesei, diametrul...o simpla mentiune a faptului ca muchia a fost polizata era de-ajuns. Daca era
vorba de cateva zgarieturi era o alta problema, dar cand un astfel de "defect" nu e mentionat, cu toate ca e fotografiat, e mai grav, parerea mea. Cat despre luciu, daca el este autentic, as fi curios sa aflu cum s-a mentinut el,
in conditiile in care moneda prezinta un grad de uzura ridicat?
Al treilea lucru, pozitiv, pe care vreau sa-l subliniez si eu, sunt discutiile productive generate de ovidiu^, la care domnul Ciuplea si-a adus aportul din plin. Speram (eu, cel putin), domnule Ciuplea, sa ajungem sa avem si noi
experienta dvs. in numismatica, macar peste 30 de ani.
Iar in final remarc faptul ca in ultimul timp numarul membrilor veterani ai forumului sau mai bine spus cu experienta vizibila, s-a redus simtitor. Ii includ aici pe Zar, andi_codescu, sigilium,
newbasic si multi altii. Si nu inteleg de ce. Poate ca, daca imi permiteti sfatul, o atitudine mai relaxata si lipsita de atat de multe reguli ar schimba situatia.

Viata lunga si colectii frumoase va doresc.

Tudor C
Scrie răspuns