Olimpia, sti foarte bine ca aici, in Canada, politia se ocupa in mod real de problemele oamenilor, vezi eforturile care se fac pentru a gasi marii scameri care actioneaza pe internet.Toate aceste linii se pot rezuma mai simplu: SERIOZITATE/SINCERITATE. Vrei sa fii sigur de un lucru, platesi prin PayPal(ai macar o garantie), pentru ce e de modalitati de postat si politie, acesti nu se prea ocupa de cazuri mici si izolate, toate lumia stie aceste fapte. Chiar si fata in fata cu vînzatorul ti se pot întîmpla aceste belele.
As vrea sa va spun ce mi s-a intamplat mie: am cumparat de pe eBay un ceas german scump si sofisticat. Posta canadiana mi-a trimis notita sa ma duc sa iau coletul. Cand m-am dus nu l-au gasit. Au zis sa revin. Am revenit ziua urmatoare si din nou operatoarea a stat in fata computerului dezarmata pentru ca nu aparea coletul meu. Am revenit de trei ori si coletul tot nu era de gasit. Ultima data am cerut sa vorbesc cu supervisorul si am anuntat ca voi anunta politia pentru ca ei retin si nu vreau sa-mi dea un bun care imi apartine. In acel moment supervisorul a mai chemat doi operatori, s-au dus in magazie si in cinci minute au venit cu pachetul.
Ce s-a intamplat? Codul de bare era murdar si probabil scanerul manual nu a scanat pachetul, deci nu aparea in computer. Nimeni nu s-a deplasat in magazie si sa caute "manual" intre cele 100 colete pachetul meu.
Astfel de tampenii se intampla cu sutele in fiecare zi, din neglijenta, incompetenta, nu sunt nici ei perfecti, multi se duc la un serviciu care nu prea ii pasioneaza.
Vreau sa spun ca desi am avut senzatia ca si ei se ocupa cu furatul pachetelor, am simtit asta, pentru ca sunt roman, ar fi fost mare problema daca as fi spus-o si as fi gresit.
Chiar si in cazul lui Alex, probabil un lucrator nu si-a facut treaba ca lumea, dar acesta probabil ca nu a fost Markov in persoana sau administratorul siteului