ZAR scrie:Nu stiu ce marcaje in cifre s-au folosit la S.R.
(nu e domeniul meu)
Cred ca erau un fel de numar de serie sau de control.
ZAR scrie:Dar e posibil sa fie si ''71'' ?
Se poate si asta. Adevarul insa e ca am ezitat putin inainte de a scrie "77" intrucat mi se pare ca unghiul din prima cifra nu este atat de mare incat sa justifice un "7", dar s-ar putea sa fie si o iluzie data de curbura inelului. De aceea am cerut si alte pareri.
tripleseven scrie:Banuiesc ca este o Comandorie sau o Mare Cruce, este cumva si o piesa mod 2 ?
Unele mai au si poansonul "ARG" !
Resh din totdeauna a comandat in strainatate majoritatea pieselor. Original "Resh" era numai poansonul si medalionul cu firma de pe reversul placilor...dar cine stie , probail si asta era facut pe undeva prin strainatate!
tripleseven scrie:Unele mai au si poansonul "ARG" !
Resh din totdeauna a comandat in strainatate majoritatea pieselor. Original "Resh" era numai poansonul si medalionul cu firma de pe reversul placilor...dar cine stie , probail si asta era facut pe undeva prin strainatate!
Si asta are "ARG", dupa an.
Ramane totusi de identificat primul marcaj. Poate el ne ofera informatii despre adevaratul producator al medaliei in caz ca nu a fost Resch. Oricum, nu pare sa fie "CFZ".
Daca e poansonat CFZ atunci este facuta la Zimmermann! Nu isi pune Zimmermann poanson pe o piesa care nu provine din manufactura lui!
Poansonul de Resh este normal, pt ca ei au dat comanda si tot ei au comercializat piesa! Ceea ce priveste look-ul,si Zimmermann si-a schimbat designul in timp...!
Ceea ce priveste poansonul cu cifra 17 sau 77 cred ca este vorba de numarul piesei sau numarul de lot, ceva cu semnificatie administrativa,un fel de nr de control!
Poate postati un scan cu piesa in cauza sa vedem despre ce este vorba.
tripleseven scrie:Daca e poansonat CFZ atunci este facuta la Zimmermann! Nu isi pune Zimmermann poanson pe o piesa care nu provine din manufactura lui!
Piesa nu are poansonul "CFZ" al lui Zimmermann. Mi se pare ca ar fi mai curand un "T" in primul marcaj.
tripleseven scrie:Poate postati un scan cu piesa in cauza sa vedem despre ce este vorba.
tripleseven scrie:Dupa stilul coroanei si poansonul "t" este posibil sa fie Telge !
Ar fi foarte interesant ca Telge sa fi facut o piesa romaneasca atat de tarziu. Marcajul este tipic pentru Telge? Poansoanele lui trebuie sa fie cunoscute.
Din pacate, in imaginea de mai jos nu mai vad "T"-ul . Chiar nu l-a mai vazut nimeni pe alte piese?