Ordinul Virtutea Aeronautica Ofiter

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

marcus aurelius scrie:
roantichitati scrie:Domnule marcus aurelius , daca as avea o asemenea decoratie , as posta . Lucrurile care le-am afirmat le confirma fotografia pusa la dispozitie de dumneavoastra . Cunostintele mele despre decoratii sunt destul de putine

Domnule roantichitati, nu v-am cerut sa postati o piesa pe care ati avea-o dvs. ci o poza marita a unei piese despre care sustineti ca este autentica. Puteti afirma cu certitudine ca aceasta piesa este falsa ? Chiar dvs. recunoasteti ca aveti cunostinte limitate in faleristica. Doar pe baza faptului ca scutul ar avea "bavuri" si "rugozitati" ? Sunteti sigur ca nu exista un asemenea model ? Ati desfintat piesa aceasta sub toate formele. Ba ca emailul nu e cum trebuie, ba ca vulturul nu are culoarea care trebuie, ba ca anul este asimetric (!?!), ba ca penele nu au continuitate si sa nu uit, desigur de porozitati. Ulterior ati renuntat sa aduceti argumente pentru acestea. Acum ati gasit bavurile si rugozitatile si argumentul ca e facuta de un tehnician dentar. Chiar nu va inteleg, ati avut ceva probleme cu vanzatorul? Vad ca are si alte piese grele de vanzare, sa fie si acestea falsuri dupa parerea dvs.? Mihai Viteazul de exemplu este mult mai falsificat decat Virtutea Aeronautica.
P.S. : Probabil tehnicianul dentar a omis sa puna cu buna stiinta email pe cununa de lauri ca sa dea o nota de autenticitate, nu ?

Domnule marcus aurelius va rog sa va controlati limbajul , nu sunteti in masura sa ma trageti de urechi , si nici eu sa ma pun la colt . Cititi bine ceeace am scris inainte de a posta aberatii punandu-mi in gura cuvinte pe care nu le-am afirmat niciodata .
1) N-am afirmat niciodata ca aceasta piesa ar fi facuta de un tehnician dentar ( dar ca are tehnica cu care o poate realiza ) si aici ma refer la piesa metalica .
2) Cititi toate posturile mele si o sa vedeti ca in toate am mentionat care sunt dubiile mele legate de piesa dar niciodata nu am spus ferm , incontestabil ca piesa e falsa . Am spus dubiile mele legate de ea si faptul ca sunt sanse mici sa fie autentica , asta este parerea mea , si nu trebuie sa va dau dumneavoastra socoteala . In cazul in care mi-as da seama ca ma insel , as spune-o fara probleme .V-am spus ca in legatura cu aripa m-am inselat , am postat , vreti sa va mai repet inca o data ? O fac : " La aripa observasem o lipsa de simetrie , dar este un element asupra caruia m-am inselat , se intalneste si la piesele autentice ".
3) N-am nimic cu vanzatorul , n-am avut nici un tranzactie cu el sau altceva , din contra cred ca e o persoana respectabila si citind primul post al meu vedeti ca din start l-am absolvit de orice intentie de inselaciune "Cred ca vanzatorul are convingerea ca e autentica ( asta nu inseamna ca nu se poate insela ) ... " . Trebuie sa ai ceva cu cineva ca sa-ti susti parerea despre o piesa ?
4) Faptul ca prezinta rugozitati si bavuri sunt dovezi clare ca a fost turnata , nu neaparat ca e si falsa , am specificat si asta "Se poate ca si cele autentice sa fie turnate " , dar din spusele domnului tripleseven , spunea ca acestea erau batute sau ambutisate . Ambutisarea este imposibila , iar baterea ar putea fi teoretic posibila doar pe un blanc prelucrat cu o anume forma si care sa fie din alama nu din bronz , pt ca bronzul e un material casant - crapa in cazul baterii !
5) Am o oarecare pregatire si experienta in ceeace priveste tehnica si prelucrarea metalelor in teorie si practica aplicata pe care ma bazez atunci cand fac anumite afirmatii spre deosebire de dumneavoastra si nu trebuie sa am nici o legatura cu decoratiile ca sa-mi dau seama de anumite operatii , de modul in care au fost facute si care pot fi amanuntele care rezulta in urma acestor operatii . In afara de asta mi-au trecut destule decoratii prim mana , iar faptul ca nu stiu despre modul cum ele erau atribuite sau care este istoria lor in discutia de fata nu este esential .
6)Sper ca aceasta "....." , sa se opreasca aici pt ca nu am nici timpul si nici dispozitia necesara pentru acest tip de dialog .

P.S N-am afirmat ca vre-un tehnician ar fi realizat-o , deci in mod clar si ultima dumneavoastra intrebare este una rautacioasa .
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

roantichitati - :shock: Eu va trag de urechi ?!? Nu-mi permit asa ceva, imi pare rau ca ati avut asa o impresie. Sa-mi controlez limbajul? Dvs. stiti ce inseamna acest lucru ? Nu am folosit nici un fel de invective sau expresii injurioase la adresa dvs. sau a altcuiva. Experienta dvs. metalurgica este interesanta si poate sa completeze mai multe domenii. Totusi verdictele ce le-ati dat mi s-au parut fortate. Eu personal ma abtin sa dau verdicte in domenii pe care nu le stapanesc pe deplin. Tonul meu usor sarcastic din discutia anterioara a fost rezultatul aprecierilor dvs. intr-un domeniu pe care nu-l stapaniti inca foarte bine. Dar sa ne oprim aici, suntem doar colegi de forum, nu adversari.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Bofana

Mesaj de Bofana »

Oare faptul ca piesa inca este disponibila la vanzare pe okazii nu spune deja destule ?
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Bofana scrie:Oare faptul ca piesa inca este disponibila la vanzare pe okazii nu spune deja destule ?
Nu spune ! Majoritatea celor care colectioneaza decoratii,citesc probabil postarile de pe acest forum.... si discutia din acest topic nu o prea favorizeaza cu toate ca nu s-a ajuns la un consens daca este o replica sau nu!

Personal o consider buna!
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

sathor scrie:sunt surprins ca dupa ce am postat acel link catre ww2.ro mai sunt persoane care contesta adevarul,evident,din punctul meu de vedere.
Linkul pe care l-ati postat contine o discutie asemanatoare cu aceasta, din pacate fara probe concludente care sa decida intr-o directie sau alta.
marcus aurelius scrie:Aceasta piesa nu s-a acordat doar retroactiv, pentru aviatorii din WWI ci si in WW2.
Personal sunt foarte interesat sa vad o piesa cu monograma lui Carol al II-lea acordata in al doilea razboi mondial in timpul domniei lui Mihai. Singura chestie vazuta a fost doar o fotografie veche in care un militar german tinea in mana o cutie cu monograma lui Carol al II-lea.
marcus aurelius scrie:Ordinul din 1938 a fost si "cu spade". Deci pana la Regele Mihai, in sept. 1940, a avut ceva timp sa acorde acest ordin cu spade.
"Virtutea Aeronautica de razboi" a fost mentionata oficial si inainte de 1938, deci putem presupune ca insemnele cu spade au existat si inainte de 1938.
marcus aurelius scrie:Au fost mult mai multi germani care au primit acest ordin decat romani.
Aveti o statistica care arata asta? M-ar interesa sa pot consulta personal sursa.
sathor scrie:fara a fi imperativ in exprimare as dori sa stiu de ce C II ar fi decorat un potential dusman la momentul acela mai ales ca noi trageam "concluziile" unor "evenimente" orchestrate de hitler,musolini,horty,stalin si altii
Carol al II-lea incepuse o apropiere de Germania cu mult inainte de inceperea celui de-al doilea razboi mondial.
sathor scrie:nu vad de ce ar fi decorat un roman cu un ordin cu insemne militare pe timp de pace daca nu retroactiv.stiu ca alte ordine sau acordat cu insemne speciale "pe timp de pace" dar la V.A. nu stiu sa fi existat astfel de semne , cred ca stiti la ce ma refer.
Nu am cunostinta de insemne militare de pace la Ordinul Virtutea Aeronautica. Puteti sa detaliati la ce anume va referiti?
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

marcus aurelius scrie:roantichitati - :shock: Eu va trag de urechi ?!? Nu-mi permit asa ceva, imi pare rau ca ati avut asa o impresie. Sa-mi controlez limbajul? Dvs. stiti ce inseamna acest lucru ? Nu am folosit nici un fel de invective sau expresii injurioase la adresa dvs. sau a altcuiva. Experienta dvs. metalurgica este interesanta si poate sa completeze mai multe domenii. Totusi verdictele ce le-ati dat mi s-au parut fortate. Eu personal ma abtin sa dau verdicte in domenii pe care nu le stapanesc pe deplin. Tonul meu usor sarcastic din discutia anterioara a fost rezultatul aprecierilor dvs. intr-un domeniu pe care nu-l stapaniti inca foarte bine. Dar sa ne oprim aici, suntem doar colegi de forum, nu adversari.
Eu v-am raspuns intodeauna politicos pana la penultimul mesaj al dumneavoastra care a devenit tendentios si agresiv fara motiv . Cititi-va macar ultimua replica de la acel post ! Mi-ati pus in spate multe lucruri care nu le-am afirmat si vi le-am demonstrat punct cu punct .Dumneavoastra v-ar face placere sa va acuz de ceva ce n-ati spus ? Mie nu ! N-am dat verdicte in posturile mele si n-am fost categoric , dar mi-am exprimat parerea . Opiniile mele sunt date din punct de vedere al constructiei piesei , care nu are legatura cu faleristica , si nu cred ca trebuie sa ma apuc de faleristica pentru a-mi posta o opinie . Iar daca nu sunteti de acord cu opiniile mele acept oricand o polemica , dar nu ......o atitudine de genul celei care ati afisat-o la postul cu pricina . Nu am nimic persoal cu dumneavoastra si cu nimeni de pe acest forum , dar sunt obisnuit sa clarific lucrurile atunci cand exista situatii de genul asta .
Revenind la subiect , care sunt parerile in momentul de fata legate de aceasta piesa ?
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Mesaj moderator.

Este libera alegere a fiecaruia sa fie convins sau nu de argumentele celorlalti si o alta opinie nu trebuie luata ca un afront personal. Fiecare este liber sa-si prezinte parerile si sa traga concluzii personale. Va rog sa nu uitati insa ca tonul face muzica, asa ca o atitudine agresiva poate avea aceleasi efecte ca un limbaj jignitor.
banivechi

Mesaj de banivechi »

M-am chinuit o seara intreaga sa-mi aduc aminte, sau sa gasesc pe net cum se chema pilotul francez care l-a adus pe Carol II de la Munchen in Romania la 6 iunie 1930. Stiu ca citisem intr-o carte ( de Camil Petrescu?) dedicata celor 10 ani "gloriosi" de domnie ai lui Carol II - da: n-a fost Ceausescu primul caruia i s-au scris osanale, ca a fost decorat de Carol. Poate chiar cu o Virtute aeronautica?
Ultima oară modificat 11 Dec 2009, 00:44 de către banivechi, modificat 1 dată în total.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Alex scrie:
Carol al II-lea incepuse o apropiere de Germania cu mult inainte de inceperea celui de-al doilea razboi mondial.
A inceput, a incercat, dar ... si dupa ce a vazut ca nu e primit bine ... Viena 30 august e dovada ca nu i-a iesit ...
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

banivechi scrie:M-am chinuit o seara intreaga sa-mi aduc aminte, sau sa gasesc pe net cum se chema pilotul francez care l-a adus pe Carol II de la Munchen in Romania la 6 iunie 1930. Stiu ca citisem intr-o carte ( de Camil Petrescu?) dedicata celor 10 ani "gloriosi" de domnie ai lui Carol II - da: n-a fost Ceausescu primul caruia i s-au scris osanale, ca a fost decorat de Carol. Poate chiar cu o Virtute aeroonautica?
Exista unele speculatii cum ca Ordinul Virtutea Aeronautica nu a fost infiintat dintr-o necesitate a statului, ci din dorinta lui Carol al II-lea de a recompensa aviatia care a jucat un rol crucial in aducerea sa in tara in vara lui 1930. Argumentul suprem este ca ordinul a fost infiintat la o luna de la venirea sa in tara.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Alex scrie: Exista unele speculatii cum ca Ordinul Virtutea Aeronautica nu a fost infiintat dintr-o necesitate a statului, ci din dorinta lui Carol al II-lea de a recompensa aviatia care a jucat un rol crucial in aducerea sa in tara in vara lui 1930.
Posibil.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

vlahul scrie:
Alex scrie: Carol al II-lea incepuse o apropiere de Germania cu mult inainte de inceperea celui de-al doilea razboi mondial.
A inceput, a incercat, dar ... si dupa ce a vazut ca nu e primit bine ... Viena 30 august e dovada ca nu i-a iesit ...
Rezultatele sunt irelevante in contextul de fata. Vorbeam de justificarea potentiala a unor decoratii catre germani in acea perioada: acordarea din motive diplomatice.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Respingerea lui C2 poate fi un potential raspuns... ceea ce inseamna ca este relevant!
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

vlahul scrie:Respingerea lui C2 poate fi un potential raspuns... ceea ce inseamna ca este relevant!
Nu inteleg... Dorind sa faca un gest prietenos din dorinta de apropiere de germani, Carol ar fi putut face cateva decorari diplomatice. Faptul ca asta nu a dus la nimic ulterior nu avea cum sa influenteze gestul lui initial.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Alex - Daca sustineti ca varianta cu spade a existat si inainte de 1938, pana in 1940 cand a abdicat Carol al II-lea, oare nu a acordat-o nimanui in acest rastimp ? Nu am sustinut ca in timpul regelui Mihai, acest ordin s-a acordat cu insemnele lui Carol al II-lea. Inainte de WW II a mai existat un conflict care se poate spune ca a fost mondial, mai putin mediatizat. Si anume Razboiul Civil din Spania din 1936 pana in '39. In acesta au participat mai multe natii ca : de partea Republicanilor, Mexic si Uniunea Sovietica, iar de partea Carlistilor, Italia, Germania si Portugalia. Chiar dvs. ati sustinut, ca si mine de altfel, apropierea regimului carlist din Romania, de Germania. Nu am dovezi si nici acces la Arhivele Nationale, insa este clar ca au fost acordate germanilor asemenea ordine. Chiar si poza de care aminteati vine sa sustina ceea ce afirm. In mod cert nu este vorba doar de o singura decoratie.
Una dintre putinele piese cunoscute de Ofiter Virtute Aeronautica, este cea din colectia Charles H. Pankey. Nu-mi permit sa utilizez o poza la care nu am Copyright, deci neavand permisiunea autorului nu pot sa o postez. Cei ce stiu despre ce vorbesc, pot sa verifice piesa amintita si sa o compare cu aceasta. S-ar putea sa vada atunci similitudinile.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Scrie răspuns