medalia Virtute Militara - este fals ?

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
Marcel Constanta
nou in forum
nou in forum

medalia Virtute Militara - este fals ?

Mesaj de Marcel Constanta »

De curând am achiziționat cu 140 lei o decorație Virtute Militară cls II - a de pe un grup pe facebook.
La prima vedere corespunde cu descrierea și poza din articolul lui V. Ciofu despre medaliile și decorațiile din războiul de independență. Îi lipsește toarta , dar se vede cu ochiul liber că există lipiturile vechi. Are 31 mm față de 30 mm cât e descrierea din articol, nu se lipește de magnet, dar nu cred că este argint ca în descriere.
Trebuie să recunosc că în domeniul medalisticii cumpăr fără să mă documentez dar de sume mici.
Sunt recunoscător anticipat pentru orice detalii cu privire la această decorație - este fals sau nu ?
Mulțumesc.
Fişiere ataşate
virtute militara 1.jpeg
virtute militara 2.jpeg
virtute militara 3.jpeg
62a82914-c55e-4738-80e2-2cb3d2a59237.jpeg
General Matei
**
**

Re: medalia Virtute Militara - este fals ?

Mesaj de General Matei »

Este o piesă bună dar căreia îi lipsește toarta cum ați remarcat și dumneavoastră. Ca idee și sfat, eu unul în general nu aș lua niciodată piese incomplete / ciobite, deoarece este foarte greu să fie completate și dacă vreți să le revindeți vreodată sunt slabe șanse să găsiți cumpărător. Mai bine strângeți ceva bani și luați o piesă completă și în stare OK care mereu va fi căutată decât ceva în stare slabă.

Cât despre material, eu unul nu am văzut niciodată medalii de Virtute Militară realizate din argint solid, inclusiv în volumul Onoarea Națiunilor majoritatea exemplarelor deținute de Muzeul de Istorie sunt din metal argintat. Există probabil și variante foarte rare din argint, dar nu este cazul aici.

Cele bune,
Nihil sine Deo
Marcel Constanta
nou in forum
nou in forum

Mesaj de Marcel Constanta »

Mulțumesc pentru răspuns și sfat !
General Matei
**
**

Mesaj de General Matei »

Pentru putin, spor la colectionat!
Nihil sine Deo
Scrie răspuns