Insigna "Cifrul de Argint al Majestatii Sale Regina Mar
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
Βuna seara si bun venit la forum!
Asa cum ati spus la blogul dvs,insigna respectiva nu intra la dinstinctii/decoratii.Nu exista doar acest tip, dar si altele precum si tot felul de cruci (tip bizantin) cu pietre semipretioase de culoare rosii pe ele si cu monograma reginei, toate neoficiale ,care s-au oferit probabil la oameni din preajma reginei.Din aceasta cauza si informatiile existente sunt foarte putine.Dvs ati dat de un document tare valoros si important.Apropo, bareta cu ordinul Regina Maria Cl. I este foarte interesanta,felicitari!
Asa cum ati spus la blogul dvs,insigna respectiva nu intra la dinstinctii/decoratii.Nu exista doar acest tip, dar si altele precum si tot felul de cruci (tip bizantin) cu pietre semipretioase de culoare rosii pe ele si cu monograma reginei, toate neoficiale ,care s-au oferit probabil la oameni din preajma reginei.Din aceasta cauza si informatiile existente sunt foarte putine.Dvs ati dat de un document tare valoros si important.Apropo, bareta cu ordinul Regina Maria Cl. I este foarte interesanta,felicitari!
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Multumesc pentru mesaj. Cunosc aceste lucruri; vreau sa stiu mai multe despre piesa in sine - orice informatie este binevenita atata vreme cat are o minima documentare.iason scrie:Βuna seara si bun venit la forum!
Scrisoarea a fost expusa la o expozitie temporara dedicata Reginei Maria la Muzeul Militar National si mi-am transcris-o pentru ca mi-a lamurit cam care erau conditiile in care cineva primea acest insemn.
Bareta este interesanta prin faptul ca are montata clasa I a Ordinului Crucea Regina Maria la un loc cu decoratii obisnuite pentru asemenea barete. Pot presupune ca medicul militar care o detinea avea pentru tinuta de gala un ordin superior in grad de Comandor sau Mare Ofiter, astfel incat si-a putut monta pe bareta clasa I a Ordinului Crucea Regina Maria.
-
rocolectionar

Bareta este interesanta prin faptul ca are montata clasa I a Ordinului Crucea Regina Maria la un loc cu decoratii obisnuite pentru asemenea barete. Pot presupune ca medicul militar care o detinea avea pentru tinuta de gala un ordin superior in grad de Comandor sau Mare Ofiter, astfel incat si-a putut monta pe bareta clasa I a Ordinului Crucea Regina Maria.
Un ordin in grad de comandor nu are ce cauta pe o bareta
Afisati si reversul baretei
Un ordin in grad de comandor nu are ce cauta pe o bareta
Afisati si reversul baretei
Eu m-am obisnuit sa nu mai fiu atat de categoric atunci cand este vorba de decoratii.
As putea fi de acord cu dumneavoastra, din punct de vedere al legilor de instituire si al regulamentelor decoratiilor. Practica insa a dus la asemenea combinatii. Inclusiv la Muzeul Militar National am mai remarcat o bareta care are un Comandor montat pe bareta.
As putea fi de acord cu dumneavoastra, din punct de vedere al legilor de instituire si al regulamentelor decoratiilor. Practica insa a dus la asemenea combinatii. Inclusiv la Muzeul Militar National am mai remarcat o bareta care are un Comandor montat pe bareta.
Nu credeti ca ati incurcat un pic treburile? Singurul punct comun intre persoana din poza si regele Alexandru I ...este mustata..rdt scrie:Multumesc pentru imagine !
Si Regele Alexandru I al Sarbilor, Croatilor si Slovenilor poarta insigna. Fotografia este din 1922 / 1923.
Este clar ca persoana care ati dedus ca Alexandru I, e ofiter roman..se pot observa uniformele, decoratiile,sabiile e.t.c.. si mai e si ceva mai simplu,nu poate o insigna ce o poarta o infirmiera s-o poarte si un rege,corect?:)
Ma puteti considera o persoana cel putin la fel de informata ca si dumneavoastra. Cand voi avea timpul liber necesar, voi cauta in biblioteca mea de istorie militara si regala si alte imagini. Sunt sigur ca-l mai am intr-o carte pe Regele Alexandru I in aceeasi uniforma. Va atasez partea de jos a imaginii. Nu este nicio ironie, doar am extras partea relevanta pentru dumneavoastra.
- Fişiere ataşate
-
- IMG_1160.jpg (248.72 KiB) Vizualizat de 10754 ori
Nu stiu daca va pot considera la fel de informat ca si mine , mai mult sau mai putin...insa va spun cu siguranta ca puteti sa cautati la cate carti aveti..pe Alexandru I a Serbiei, o sa-l gasiti doar purtand ochelarii!
Ar putea sa o poarte si un rege. Doar e cifrul soacrei... cum sa refuze?iason scrie:Este clar ca persoana care ati dedus ca Alexandru I, e ofiter roman..se pot observa uniformele, decoratiile,sabiile e.t.c.. si mai e si ceva mai simplu,nu poate o insigna ce o poarta o infirmiera s-o poarte si un rege,corect?:)
Pai poate ca are. Poza e suficient de putin detaliata ca sa fim siguri de asta.iason scrie:Nu stiu daca va pot considera la fel de informat ca si mine , mai mult sau mai putin...insa va spun cu siguranta ca puteti sa cautati la cate carti aveti..pe Alexandru I a Serbiei, o sa-l gasiti doar purtand ochelarii!
O alta poza in care are sau n-are:
Left: King Alexander, and in the front Queen Mary with their baby-son.
Behind: Queen Elizabeth of Greece (married to King George II of Greece), King Ferdinand of Romania, Elizabeth Bowes-Lyon and Albert, Duke of York The latter became later King of England as George VI; Lady Elizabeth is known today as the British Queen Mother.
- Fişiere ataşate
-
- yu-FamilyPhoto-large.JPG (55.2 KiB) Vizualizat de 10699 ori
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Domnule Capa..faleristica nu e numismatica.capa scrie:Ar putea sa o poarte si un rege. Doar e cifrul soacrei... cum sa refuze?iason scrie:Este clar ca persoana care ati dedus ca Alexandru I, e ofiter roman..se pot observa uniformele, decoratiile,sabiile e.t.c.. si mai e si ceva mai simplu,nu poate o insigna ce o poarta o infirmiera s-o poarte si un rege,corect?:)
Pai poate ca are. Poza e suficient de putin detaliata ca sa fim siguri de asta.iason scrie:Nu stiu daca va pot considera la fel de informat ca si mine , mai mult sau mai putin...insa va spun cu siguranta ca puteti sa cautati la cate carti aveti..pe Alexandru I a Serbiei, o sa-l gasiti doar purtand ochelarii!
Behind: Queen Elizabeth of Greece (married to King George II of Greece), King Ferdinand of Romania, Elizabeth Bowes-Lyon and Albert, Duke of York The latter became later King of England as George VI; Lady Elizabeth is known today as the British Queen Mother.
Nici numismatica nu e faleristica si nici iarna nu e ca vara. Daca vroiati sa si spuneti ceva, mi-a scapat.iason scrie:Domnule Capa..faleristica nu e numismatica.capa scrie:Ar putea sa o poarte si un rege. Doar e cifrul soacrei... cum sa refuze?iason scrie:Este clar ca persoana care ati dedus ca Alexandru I, e ofiter roman..se pot observa uniformele, decoratiile,sabiile e.t.c.. si mai e si ceva mai simplu,nu poate o insigna ce o poarta o infirmiera s-o poarte si un rege,corect?:)
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
capa scrie:iason scrie:capa scrie: Nici numismatica nu e faleristica si nici iarna nu e ca vara. Daca vroiati sa si spuneti ceva, mi-a scapat.
Asa si este D-le capa
...poate dumealui si-a cumparat forumul
rog colegi sa ma scuze pentru off topic
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."