Fals Pisanello?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
- haisan-angel
- **

Fals Pisanello?
Buna ziua. La rugamintea unei cunostinte postez acest mesaj. De curand a intrat in posesia medaliei din poza, un presupus Pisanello. Am cautat pe internet si am gasit o medalie care este expusa la National Gallery of Art - Washington, care arata exact la fel. Presupun ca acea medalie este originalul iar cea din posesia amicului meu un fals. Intrebarea mea este daca cunoaste cineva daca exista mai multe variante ale acestei medalii sau numai una? Deosebirile dintre cele doua medalii sunt evidente la nivel de detaliu. Pentru cei care vor sa o analizeze in detaliu pot trimite pe mail poze la o rezolutie mai mare. Cea de a doua poza atasata este originalul. Va multumesc anticipat.
- Fişiere ataşate
-
- Originalul Pisanello - National Gallery of Art.jpg (80.48 KiB) Vizualizat de 5328 ori
-
- medalie falsa sau autentica Pisanello.jpg (98.55 KiB) Vizualizat de 5328 ori
"Aceasta traductiune a piesei ce-o jucam, atat e de sublima ca-i cazul s-o curmam." - Dem Radulescu "Othello si sinonimele"
e
De ce nu o cantariti si o masurati comparand-o cu originalul?
In cateva locuri moneda dumneavoatra arata mai bine decat cea de la Washington.
Din cate stiu originalul e din inainte de 1445 si din bronz
Circa 0,5 cm.
In cateva locuri moneda dumneavoatra arata mai bine decat cea de la Washington.
Din cate stiu originalul e din inainte de 1445 si din bronz
Circa 0,5 cm.
Ordo Ab Chao...
- haisan-angel
- **

Multumesc de raspuns. Sincer sa va zic eu deabia am inceput sa colectionez monede si sunt inca in perioada de "dezmeticire" in ceea ce le priveste pe acestea. Despre medalii chiar nu stiu nimic. Am posta acest anunt in numele unui amic in speranta ca vom afla mai multe de la cei cu experienta in acest domeniu. Exista un catalog specializat sau o persoana care ne-ar putea lamuri? Din cate am citit daca e un Pisanello original valoreaza ceva. Pe medalie e scris anul 1444. O sa o cantaresc si masor, dupa care o sa revin cu detalii, problema e ca nu se afla in posesia mea iar persoana respectiva nu e in aceeasi localitate in care ma aflu eu.
"Aceasta traductiune a piesei ce-o jucam, atat e de sublima ca-i cazul s-o curmam." - Dem Radulescu "Othello si sinonimele"
- haisan-angel
- **