Piesa a generat suficiente mesaje asa ca i-am dedicat un subiect separat.
roantichitati scrie:Aceasta patina eu o vad ca o urma de autenticitate , si nu invers . Decoratia a fost acoperita cu un strat fin de lac , in masura in care lacul s-a luat de pe ea s-a patinat , de aceea zonele patinate au o forma asa neregulata . Eu cred ca decoratia este autentica .
Cristian Ciuplea scrie:Ordinul ar trebui sa fie original, dar cum a scris si dl. Roantichitati, a fost lacuit si acum se repatineaza. posibil sa nu fi fost nici bine curatat inainte de lacuire, sau poate ca a fost si reargintat, sa para mai frumos.
Nu m-am gandit la posibilitatea ca piesa sa fi fost lacuita si de aceea patina mi s-a parut ciudata.
Cristian Ciuplea scrie:Nici eu nu cred ca etuiul rosu este romanesc.
Monograma CC este fara unu roman.
Si la Monaco exista etui-uri cu C dublu, dar tot fara 1 roman.
Cred ca aici a fost ceva manipulat, ca dintr-o cutie straina sa se faca una romaneasca.
Poate ar trebui sa fac o precizare aici. Exista etuiuri rosii pentru ordinul Coroana Romaniei cu monograma fara "I". Imaginea monogramei postata anterior (repostata mai jos) este de pe una dintre acestea. Banuiesc ca ele sunt din perioada de dinainte de 1893 (anul nasterii lui Carol al II-lea). Ce m-a nedumerit pe mine, a fost forma coroanei de pe cutia patrata, mai apropiata de coroana monogramei de pe Ordinul Casei Baden.