Casele de licitatii: avantaje sau dezavantaje !?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
Casele de licitatii: avantaje sau dezavantaje !?
Incerc sa supun atentiei dv. un subiect care cred eu, va poate interesa mult. Acum ceva timp (aprox. 1 luna) am cumparat de la o licitatie organizata de d-nul Carsten Zeige (Germania) o lenta - Mare Cruce de Coroana Romaniei - model 2 - civil. Dupa licitatie imi trimite factura si la pretul final, observ trecut comisionul lui - procent de 23 % din pretul de terminare al licitatiei.
Pina acum nu am mai avut asfel de "experiente" si vreau sa va intreb daca cineva a mai cumparat pina acum de la acest domn si daca s-a confruntat cu aceeasi problema.
Nu vi se pare exagerat de mare comisionul pe care il vrea in plus?
Pina acum nu am mai avut asfel de "experiente" si vreau sa va intreb daca cineva a mai cumparat pina acum de la acest domn si daca s-a confruntat cu aceeasi problema.
Nu vi se pare exagerat de mare comisionul pe care il vrea in plus?
- Fişiere ataşate
-
- Ord. Coroana Romaniei_mare cruce_lenta.jpg (49.01 KiB) Vizualizat de 9948 ori
Daca cititi cu atentie conditiile de livrare si plata (Liefer und Zahlungsbedingungen) o sa gasiti explicitate comisioanele, taxele si toate celelalte cheltuieli.
Inclusiv faptul ca sinteti un client nou (necunoscut pentru ei) poate implica costuri suplimentare pentru Dv, exprimate in modalitati de plata mai scumpe dar mai sigure pentru organizatorul licitatiei.
Inclusiv faptul ca sinteti un client nou (necunoscut pentru ei) poate implica costuri suplimentare pentru Dv, exprimate in modalitati de plata mai scumpe dar mai sigure pentru organizatorul licitatiei.
- tripleseven

Scrie in termenii licitatiei, trebuia sa le cereti in limba engleza.Din pacate nu le-am gasit decat in germana.
"6. Der Kaufpreis setzt sich zusammen aus dem Zuschlagsbetrag und einem Aufgeld von 23% (inkl. der gesetzlichen Mehrwertsteuer)."
Pretul final se compune din suma de adjudecare plus un adaos(suprataxa)de 23% care include si tva-ul.
Aveti grija cu aceasta firma,au foarte des facaturi in program!
Oricum cred ca trebuia sa va scuteasca de tva-ul german daca a trimis piesa in Romania! Daca nu a facut-o atunci cereti tva-ul inapoi, este dreptul dv!
"6. Der Kaufpreis setzt sich zusammen aus dem Zuschlagsbetrag und einem Aufgeld von 23% (inkl. der gesetzlichen Mehrwertsteuer)."
Pretul final se compune din suma de adjudecare plus un adaos(suprataxa)de 23% care include si tva-ul.
Aveti grija cu aceasta firma,au foarte des facaturi in program!
Oricum cred ca trebuia sa va scuteasca de tva-ul german daca a trimis piesa in Romania! Daca nu a facut-o atunci cereti tva-ul inapoi, este dreptul dv!
Daca nu ma insel, facand o paralela cu autoturismele cumparate din Germania, la iesirea din tara nu se returna TVA-ul celor care le cumparau din Autohaus-uri?
Si, cum ar fi ca pe Ebay sa se plateasca si TVA la cumparare?
In plus. fair-play ar fi in instiintarea de confirmare a ofertei ar trebui sa mentioneze, de ex:
ati depus o oferta de 500 euro la care se adauga 23 % TVA + 25 euro taxe postale + 30 euro comision Paypal.
Si atunci sa vad eu cine le mai cumapra piesele. Pentru ca, la o alta casa de licitatii, nu s-au vandut decoratiile scoase la vanzare si au fost nevoiti sa scada pretul cu 10 % la cumparare directa.
Si, cum ar fi ca pe Ebay sa se plateasca si TVA la cumparare?
In plus. fair-play ar fi in instiintarea de confirmare a ofertei ar trebui sa mentioneze, de ex:
ati depus o oferta de 500 euro la care se adauga 23 % TVA + 25 euro taxe postale + 30 euro comision Paypal.
Si atunci sa vad eu cine le mai cumapra piesele. Pentru ca, la o alta casa de licitatii, nu s-au vandut decoratiile scoase la vanzare si au fost nevoiti sa scada pretul cu 10 % la cumparare directa.
-
germanulcaddy

TVA
Imi puteti da detalii privind modalitatea de recuperare a TVA-ului in cazul cumparaturilor din Germania?
Multumesc anticipat.
Multumesc anticipat.
- marcus aurelius

T.V.A. din Germania nu o sa mai recuperati niciodata, eventual daca Romania va fi exclusa du U.E. Deci nu va faceti iluzii si altii au cumparat de la Zeige sau Huesken si platesc comisioane si T.V.A. Cel putin daca cumparati un fals puteti sa-i dati in judecata 
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
http://ordersandmedals.ro
Este un comision obisnuit pentru casele de licitatii. Partea frumoasa este ca de multe ori si vanzatorul plateste un comision apropiat ca valoare.T.M.T. scrie:Nu vi se pare exagerat de mare comisionul pe care il vrea in plus?
Cand v-ati inscris pentru licitatie sau cand ati depus oferta nu v-a aparut si un text ca sunteti de acord cu conditiile licitatiei? Acestea specificau comisionul firmei precum si faptul ca taxele de expediere vor fi calculate ulterior in functie de greutatea si valoarea trimiterii.T.M.T. scrie:In plus. fair-play ar fi in instiintarea de confirmare a ofertei ar trebui sa mentioneze, de ex:
- tripleseven

Am vorbit cu contabila de la Zeige si mi-a spus urmatoarele:
- taxa de 23% din suma de adjudecare o plateste toata lumea indiferent de tara unde se expediaza obiectul licitat.
- firma nu percepe tva pe suma de adjudecare ci numai pe taxa care ajunge la 23% din cauza tva.
Daca va expediaza piesa fara tva atunci aceasta se face prin vama si veti fi impozitat pe urma de Statul Roman. Banuiesc ca in Romania , tva-ul pt asemenea obiecte este mai mare , cred ca mai bine lasati asa cum este!
Am sunat si la serviciul vamal si mi s-a spus ca pe teritoriul Germaniei se percepe tva de 7% pt obiecte de colectie/antice din aur si argint.
Deci in cazul dv ,tva-ul este de 12 Euro. Nu cred ca se renteaza alergatura !
- taxa de 23% din suma de adjudecare o plateste toata lumea indiferent de tara unde se expediaza obiectul licitat.
- firma nu percepe tva pe suma de adjudecare ci numai pe taxa care ajunge la 23% din cauza tva.
Daca va expediaza piesa fara tva atunci aceasta se face prin vama si veti fi impozitat pe urma de Statul Roman. Banuiesc ca in Romania , tva-ul pt asemenea obiecte este mai mare , cred ca mai bine lasati asa cum este!
Am sunat si la serviciul vamal si mi s-a spus ca pe teritoriul Germaniei se percepe tva de 7% pt obiecte de colectie/antice din aur si argint.
Deci in cazul dv ,tva-ul este de 12 Euro. Nu cred ca se renteaza alergatura !