obiect greu de identificat

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
abrudandanioan

obiect greu de identificat

Mesaj de abrudandanioan »

sper sa pot afla ceva despre acest obiect din pacate strain pentru mine.l-am gasit in rau.este din argint 3.95 grame si pe lateral pare sa fie litera f.dar nu stiu ce poate semnifica.sau daca este vorba despre ceva anume.pare vechi.nu l-m curatat deloc.va rog un ajutor daca stie cineva ceva
Fişiere ataşate
Picture 019.jpg
Picture 019.jpg (33.6 KiB) Vizualizat de 5638 ori
Picture 020.jpg
Picture 020.jpg (34.91 KiB) Vizualizat de 5638 ori
Picture 021.jpg
Picture 021.jpg (32.13 KiB) Vizualizat de 5638 ori
colectionar de monede
Buf0n

Mesaj de Buf0n »

Foarte simplu.Conform marimii exprimate in greutate si a pozelor, sunt ferm convins ca piesa miniona este aplicea obtinuta prin tehnica traforare-nituire de pe un obiect mai mare din metal comun : poate alama( o pafta de exemplu), poate bronz sau poate chiar fier si desemneaza cateva litere in stil gotic intretaiat , initialele posesorului. Se observa lesne in poze sistemul de nituri de prindere care a cedat datorita duritatii slabe a argintului si a unei slabe nituiri exclusiv manuale pe obiectul de baza. Exemple sunt cu miile in special la categoria tabacciana (tabachere)... Russian abuzand din plin de aceasta tehinca de lucru.

2 exemple:
http://www.ebay.com/itm/AMAZING-RUSSIAN ... 1c33f6239e

http://www.ebay.com/itm/ANTIQUE-RUSSIAN ... 43be285546

In cazul link`ului 2 inobilarea argintului cu aur prin aceaiasi tehnica de lucru.

Ramane sa va stoarceti d`voastra imaginatia sa descoperiti combinatia literelor...
Stima.
abrudandanioan

identificare

Mesaj de abrudandanioan »

mi-ati fost de mare ajutor. mersi!
colectionar de monede
Buf0n

Mesaj de Buf0n »

Eh, pentru putin ... oricand cu cea mai mare placere raspund oricui pe domeniile in care ... " am facut cariera" : orolorogie + argint ( identificari stante si origini )

Si pentru ca ochiul meu e obisnuit cu astfel de teme... am incercat si am si reusit in cateva secunde sa identific combinatia :

VL

Priviti poza modificata in banalul Paint de Windows :
Imagine
capa

Mesaj de capa »

Sau ML?
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Buf0n

Mesaj de Buf0n »

SAu chiar toate 3 ! MVL :D :D :twisted:
Scrie răspuns