Lingura sec XIX cu gradatii pentru masurat praf de pusca

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
PRONUMISMATICA
Site Admin

Lingura sec XIX cu gradatii pentru masurat praf de pusca

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Imi poate spune cineva cam din ce perioada este? 1880-1890?
Fişiere ataşate
DSCN0889.JPG
DSCN0889.JPG (60.62 KiB) Vizualizat de 6862 ori
DSCN0892.JPG
DSCN0892.JPG (98.94 KiB) Vizualizat de 6862 ori
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Imi amintesc de un fost vecin care a fost vanator in perioada regalista si imi povestea ca isi re-incarca singur tuburile. Tin minte ca am vazut la el ceva similar, tot cu reglaj din acesta, spunea ca erau cantitatile necesare pt diversele feluri de vanat...pasari , iepuri, mistret
PRONUMISMATICA
Site Admin

Foarte interesant, eram convins ca e mai degraba un obiect militaresc, si ceva mai vechi.
buzynik

Mesaj de buzynik »

Aldorus scrie:Foarte interesant, eram convins ca e mai degraba un obiect militaresc, si ceva mai vechi.
Am avut si ieu una aproape identica(avea manerul din bronz),insa atunci nu ma pasiona asa ceva :cry:
banivechi

Mesaj de banivechi »

Aldorus scrie:Foarte interesant, eram convins ca e mai degraba un obiect militaresc, si ceva mai vechi.
Pai cit de vechi sa fie? Minerul e facut la strung...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Strungul exista deja in a doua jumatate a sec XIX.

La modele asemanatoare ce am gasit pe net, la toate se vorbea ca fiind realizate de la mijlocul sec al XIX-lea si pana la sfarsitul sec XIX.

De ex.
antique gunpowder measuring scoop / flask. It is made of brass, with an oak handle, and it is over 5 inches in length, 1 1/2 to 2 1/4 inches in height 9 depending on the setting, by about 3/4 inches in diameter. Dating to the Civil War period, or slightly earlier, this tool was used to measure precisely the required gunpowder load for accurate long-range shots.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Daca cunoasteti cantitatile necesare pt munitia de vanatoare sau cea militara...puteti atribui cu exactitate in ce "domeniu" a fost folosita piesa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Lathe
Scrie răspuns