coli timbre

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

roantichitati

coli timbre

Mesaj de roantichitati »

Din cate stiu la timbre pretul e destul de mic , as fi curios daca cele din aceasta foto au vre-o valoare si daca e bine sa le pastrez asa , sau le pot desprinde . Multumesc !

Toate timbrele sunt din 1880 :
Mihail Sadoveanu 55 B 50 bucati
Tudor Arghezi 2.15 L 50 bucati
HOREA 3 L 50 bucati
Victoria romanilor in lupta de la Posada 1.50 L 50 bucati
Fişiere ataşate
timbre.jpg
timbre.jpg (97.62 KiB) Vizualizat de 16438 ori
Dmariog

Mesaj de Dmariog »

Este posibil ca anul sa fie 1980 si nu 1880! :D
Despre valoare.....ar trebui sa gasiti omul interesat de ele!
Cel mai bine ar fi sa le pastrati asa cum sunt, inca multi ani de acum incolo!
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Aveti dreptate , a fost o gresala de tastare , anul este 1980 .
Dmariog

Mesaj de Dmariog »

Din serie va lipseste Tudor Vladimirescu!
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Pastrati-le in coala .
Pretul e mai mare decat al timbrelor luate individual.
Conditia este sa gasiti cumparatorul .
Incerc sa gasesc lista de preturi Romfilatelia. Oricum fata de lista se practica discounturi de 40-50 % la piesele comune.
Va puteti orienta si dupa http://www.stamps.ro/catalog/
Emisiunile din 1948 pana in prezent sunt slab cotate in cataloagele serioase din cauza inflatiei de emisiuni fara caracter postal si a tirajelor fanteziste.
Ca o paranteza, cam asta e si soarta jubiliarelor BNR.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

sorin70 scrie: Emisiunile din 1948 pana in prezent sunt slab cotate in cataloagele serioase din cauza inflatiei de emisiuni fara caracter postal si a tirajelor fanteziste.
:offtopic: Cum asa? Nu e tocmai invers?
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Daca piata sesizeaza ca emisiunile de timbre au doar caracter filatelic si nu postal ( nefiind destinate de fapt francarii corespondentei fiind emise doar pentru colectionari ) atunci valoare lor va fi foarte scazuta ( vedeti spre Sharjah, Fujairah, unele state africane, cu multe emisiuni care sunt doar frumoase si cu valoare de catalog nesemnificativa).

La monede este situatia identica. Ce valoare au piesele emise pe banda rulanta de tarile exotice nu pentru circulatie ci doar pentru deliciul turistilor ?
La fel de periculoase sunt si microtirajele cu caracter speculativ . din moment ce piesa este cvasi inaccesibila ea nu mai starneste interesul majoritatii colectionarilor. ( Vedeti cazul colitelor nedantelate de 10 lei din anii 70-80 emise in tiraje simbolice, care se tranzactionau atunci cu 500 de lei iar acum nu mai starnesc interesul nimanui.)
Singurele care au valoare si promoveaza imaginea unei tari in lume sunt comemorativele circulante, emise in tiraje decente si nu emisiunile speculative.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Aveti dreptate d-le Sorin in ce priveste emisiunile filatelice, numai ca personal nu cred ca asta va fi viitorul acestor monede.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Timpul poate confirma sau infirma ipoteza mea.
Om trai si om vedea :lol:
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

sorin70 scrie:Pastrati-le in coala .
Pretul e mai mare decat al timbrelor luate individual.
Conditia este sa gasiti cumparatorul .
Incerc sa gasesc lista de preturi Romfilatelia. Oricum fata de lista se practica discounturi de 40-50 % la piesele comune.
Va puteti orienta si dupa http://www.stamps.ro/catalog/
Emisiunile din 1948 pana in prezent sunt slab cotate in cataloagele serioase din cauza inflatiei de emisiuni fara caracter postal si a tirajelor fanteziste.

Va multumesc tuturor pt raspunsuri . Domnule sorin70 , n-am reusit sa ma descurc sa gasesc timbrele la acea adresa . Nu puteti sa-mi ziceti aproximativ un pret pe toate (200) . Daca e mai mic , nu-i nici o problema , mai mare sa nu fie decat valoarea lor de piata , sa nu fiu penibil . Am pe cineva interesat , cineva care le vinde dincolo , si ...am ramas surprins cand mi-a spus ca timbrele romanesti sunt destul de bine cotate intre tarile Europei . El nu le-a vazut si probabil o sa-i cer vre-o moneda pe ele ....dar ar fi foarte util un punct de reper ( 5 - 10 - 20 - 30 euro ?! )
sorin70

Mesaj de sorin70 »

In lista de preturi pe 2005 seria completa de 5 timbre este cotata la 1.50 lei deci in medie 0.30 lei timbrul. ( pe situl timbre.ro e cotata la 3,2 lei ) Cele 4 coli le-as aprecia cam la 100 lei.
Daca aveati si coala cu cea de a 5-a valoare era mult mai bine.
Eu insa nu sunt la curent cu preturile vehiculate pe piata filatelica si ma pot insela.
Poate totusi alt coleg va poate oferi un pret cu o mai mare acuratete.
Dmariog

Mesaj de Dmariog »

Eu mai frecventez clubul filatelistilor din Dorobanti si pot sa va spun din experienta de cumparator: puteti lua cam 10 bani/buc daca aveti rabdare sa le vindeti la bucata (este o serie comuna!) sau la bloc cu 4-5 lei. Daca aveti rabdare puteti gasi cumparatorul care sa va dea si mai mult.
Axinia Amalia
nou in forum
nou in forum

Mesaj de Axinia Amalia »

Buna ,

timbrele au o valoare mult mai mare pastrate in coala dar depinde si de cum au fost ele intretinute. Nu trebuie sa fie coala indoita, sa nu aiba colturile rupte, sa nu atinge cu degetele pe verso ca raman amprente si isi pierde din vaoare. Amprentele nu le poti vedea totdeauna cu ochiul liber trebuie sa ai o lupa. De asemenea trebuie sa folosesti totdeauna penseta.

Amalia
AMALIA
Axinia Amalia
nou in forum
nou in forum

Re: coli timbre

Mesaj de Axinia Amalia »

asa cum a zis si un alt coleg sunt sansele mai mari sa le vinzi in strainatate cred ca poti lua mai mult pe ele decat in Romania. Aici in Belgia sunt foarte multe firme, magazine de filatelie interesate sa cumpere timbre din toata lumea si in special din tarile din Uniunea Europeana. Daca vrei incearca sa iei contact cu una din ele. Momenten am numai adresa unei firme. Am sa-ti trimit si alta adresa de la alta firma care are si e-mail. Asa cum am mai scris valoarea depinde si de cat de bine a fost coala intretinuta(sa nu aiba amprente pe verso etc. isi pierde foarte mult din valoare).

Keulestraat 20
3390 Tielt-Winge
Fax: 0032 (016) 63 10 19
Tel.0032 (016) 63 34 58
Belgia

Cu prietenie,
Amalia
AMALIA
Axinia Amalia
nou in forum
nou in forum

Re: coli timbre

Mesaj de Axinia Amalia »

am gasit si alte adrese:

[color=red][b]J. DE CLERCQ
Kortrijksepoortstraat 65, 9000 GENT
Tel. 09 223 52 02
Fax 09 233 83 69
e-mail de.clercq.j@pandora.be
www.filatelie-declercq.be[/b][/color]

[b][color=blue]
Postzegelhandel GILIS
Beringenbaan 66B
3290 SCHAFFEN/DIEST
Tel.0032 013/32 67 68
Fax.0032 013/32 67 69
e-mail: postzegelsgilis@skynet.be[/color][/b]

[color=green][b]
[color=green]DEZITTERE D.
Galerij"DE WARE VRIENDEN" bus 24
Maastrichterstraat 1(Markt) - 3500 Hasselt
Tel.+ Fax 0032 011 22 58 10
e-mail: fam.dezittere@pi.be[/color][[/color]

Poti sa le scrii in franceza sau engleza daca nu te descurci pot lua eu contact direct cu ei. Problema este ca sigur o sa doreasca sa vada colile , nu le pot estima asa pe nevazute. O data pe luna eu merg la clubul de filatelie si o sa ma interesez si acolo. Asta daca-mi dai tu "mana libera".

Cu prietenie,
Amalia
AMALIA
Scrie răspuns