EFIRO 2008

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

amonra

EFIRO 2008

Mesaj de amonra »

Interesanta, insa prima parte nu mi s-a parut prea bine organizata.
Ca sa nu mai zic ca acest eveniment ar fi trebuit sa aiba o alta amploare decat cea de "romexpo" .
Am vazut in catalogul expozitiei ca la 100 de ani au fost parade cu costume de epoca, etc.
Pana la urma, e o aniversare istorica importanta.

E si o emisiune de moneda comemorativa de argint, probabil in jur de 30g, pret aprox 190 lei. N-am reusit s-o vad de aproape in harmalaia aceea.

Toate efectele filatelice lansate de Romfilatelia cu ocazia EFIRO sar ca pret de cateva sute de ron. :(

Standul Leuchturm e luat cu asalt si vand inclusiv posete de monede ( autoadezivele de 25 bucati sunt 5 E ).

PS: Mi se pare mie, sau aniversarea a 150 ani de timbru romanesc e legata prea mult si in mod artificial de casa regala ? O fi un monarhist la Posta ?
Pecunia non olet.
vlahul
moderator
moderator

Re: EFIRO 2008

Mesaj de vlahul »

amonra scrie:PS: Mi se pare mie, sau aniversarea a 150 ani de timbru romanesc e legata prea mult si in mod artificial de casa regala ? O fi un monarhist la Posta ?
Ca e sau nu un monarhist la Posta nu prea are relevanta. Probabil ca rationamentul este ca in 1868 Romania incheie o conventie postala cu Austro-Ungaria si una cu Prusia - cum doar statele independente o puteau face.
amonra

Mesaj de amonra »

Nu ma refer la asta.

a) Baiatul ala tanar de la Posta a inceput discursul cu "Distinsi membrii ai casei regale si dragi invitati" ( deci Hohenznolernii si restul plebei ).
Culmea a fost cand s-a dovedit ca "membrii casei regale" e doar actorasul devenit print - printul Duda.
b) Din cele 4 carti postale personalizabile la Posta, 2 din ele sunt foste resedinte regale ( Peles si Palatul Elisabeta ) si restul sunt cu Arcul de Triumf si Ateneul. Poate mai erau cladiri si locuri mai frumoase de atat, dar deh, politica...
c) Una dintre colite e o repoducere a il infatiseaza pe Carol II si in partea dreapta e pus timbrul rotund cu Capul de Bour. .... ce legatura are printul aventurier cu Capul de bour ?
d) Toata lumea a asteptat ca alteta sa, printul Duda sa termine turul muzeului . Cum treaba s-a prelungit, am plecat fara sa pot vizita. Ce era mai suparator era modul in care strainii intrebau in engleza cand se poate intra si amanrile repetate de "5 minute" ale oamenilor de la paza.
Pecunia non olet.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Faptul ca este o legatura cu casa regala este ca atata amar de timp Romania a fost regat ( ca ne place sau nu ), iar in timpul lui Carol II au fost foarte multe emisiuni.
In ce ii priveste pe invitati ...
amonra

Mesaj de amonra »

Un mic amanunt... Capul de Bour a fost emis INAINTE de casa regala, de 1866....
Chiar face parte din istoria noastra de dinaintea dinastiei regale.
De ce e legata acum asa mult de ei acum ?
Nu e oare doar o incercare mediatica de a o propulsa in prim plan ?

E puerila explicatia din clipul video de prezentare in care se aminteste ca toti regii erau colectionari. Pai daca e asa, de ce nu amintesc si de colectionarul acela israelian, care a dat 800.000 de euro pentru 8 capete de bour ?
Caci nu cred sa posede casa regala asa ceva, sau macar comparabil ...
Pecunia non olet.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Stiu cand a fost emis Capul de Bour :!:
Iar aniversarea este legata de casa regala tocmai pentru ce v-am scris mai sus.
Apoi, nu cred ca e legal sa te pronunti asupra proprietarului unei colectii fara sa-i ceri acordul :idea:
Si daca au fost colectionari regii, probabil pentru ca primeau cate un exemplar din fiecare emisiune. Si nu vad nimic gresit in faptul ca erau colectionari.
In ce priveste actiunile indreptate intr-un sens sau altul, aici am putea sa gresim uneori din sentimentalism.
Ultima oară modificat 20 Iun 2008, 15:13 de către vlahul, modificat 1 dată în total.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

amonra scrie: Caci nu cred sa posede casa regala asa ceva, sau macar comparabil ...
Ce poseda casa regala poate face subiectul unui topic bazat pe o ancheta. Nu stiu cat de placut ar fi atunci ...
amonra

Mesaj de amonra »

vlahul scrie:
amonra scrie: Caci nu cred sa posede casa regala asa ceva, sau macar comparabil ...
Ce poseda casa regala poate face subiectul unui topic bazat pe o ancheta. Nu stiu cat de placut ar fi atunci ...
Nu anchetez pe nimeni. Pun intrebari logice, ca orice om din multime posesor de creier.

Una peste alta, situatia o vad in felul urmator :
O aniversare mare, pentru filatelia si istoria noastra este deturnata politic de o factiune ( casa regala ).
In plus, micimea si lipsa ei de vizibilitate e aprope dureroasa : patru pavilioane mici la Romexpo, si se vrea internationala. Nu cred ca sunt reprezentate mai mult de 10 tari din EU...
Probabil ca ceilalti factori de conducere din ministere ( cei care nu au deloc simpatii monarhiste ) au considerat de cuviinta sa ignore manifestarea "brand-uita" "made by Royal House of Romania", in vesnicul stil romanesc. Asta probabil s-a tradus si in lipsa de fonduri.
La discurs a fost un singur oficial (secretar de stat parca ), ce a dat in penibil cand a vorbit depre faptul ca nu citeste discursul celor de la PR si ca de fapt s-a invartit 30 minute in jurul pavilionului pana cand a reusit sa intre. Penibila si rasuflata scuza.

Efectul ?
Perdant : evident, marele public, ca de obicei...
Pecunia non olet.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

amonra scrie: c) Una dintre colite e o repoducere a il infatiseaza pe Carol II si in partea dreapta e pus timbrul rotund cu Capul de Bour. .... ce legatura are printul aventurier cu Capul de bour ?
E fapt cunoscut ca regele Carol al II- lea a avut a doua sau a treia colectie filatelica din lume la vremea respectiva, iar colectia "Cap de Bour" fabuloasa si, probabil, de departe cea mai valoroasa (a expus o parte si la Efiro 1932). De aceea nu mi se pare deloc o asociere fara rost....
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Da, despre organizare ce sa spun? Eu am reusit cu greu sa ma descurc la intrarea la Bookfest... La care nu asteptam sa fie perceputa taxa de intrare :shock: Despre interes: mai exista interes pentru cultura romaneasca? Poate daca iese ceva banuti, altfel... Iar despre brandul amintit... nu cred.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

As fi totusi curios sa aflu ce achiziti au facut membrii forumului la aceasta manifestare.
amonra

Mesaj de amonra »

Sa inteleg ca aceasta colectia a Casei Regale, a treia din lume, a fost expusa ?... :twisted: sau nu mai exista .. ? :twisted:

Organizarea : groaznica, nu zero, insa groaznica.
Parca ii banuiesc ca s-a facut in mod special asa cat sa fie bataie ca in piata la standul Romfilatelia.
Eu am cumparat cat ceva din ce s-a emis la noi pt EFIRO. Marele avantaj a fost ca am putut cere plicuri si colite cu stampila expozitiei, deci mai speciale un pic...
Am zabovit apoi la standul Germaniei si Croatiei. De la croati am luat mai multe, caci aveau parca exponate mai interesante .
Oamenii erau in principal mai in etate, peste 40 ani ( minim ). Asa ca eu am fost luat de fotograf ( aveam si aparatul de gat ) si am putut sa-mi bag nasul mai peste tot. Daca-mi agatam si cardul de la firma de gat, cred ca fentam si mai multi bodigarzi :lol:
Se cumparau timbre pe sume mari ( 5-700 ron pe vanzare ).
Pecunia non olet.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Are si BNR stand la EFIRO ?
amonra

Mesaj de amonra »

Nu m-am uitat sincer. Insa nu cred.
Pecunia non olet.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

amonra scrie:Sa inteleg ca aceasta colectia a Casei Regale, a treia din lume, a fost expusa ?... :twisted: sau nu mai exista .. ? :twisted:
Ziceam de colectia lui Carol, nu a Casei Regale, e o diferenta...
Tocmai de aceea a si luat-o cand a plecat in exil, si in timp a lichidat o parte din ea, fara a renunta la colectia de "Cap de Bour", care i-a ramas Elenei Lupescu, dupa moartea lui Carol, in '53, iar mai departe nu se cunoaste..
In alta ordine de idei, nu m-as alarma chiar asa incat sa consider expozitia "deturnata politic", probabil ca reprezentantii Casei Regale au fost invitati, iar regula presupune o astfel de adresare precum cea care v-a scandalizat. Daca era de fata Presedintele, se folosea o adresare pe masura......
In fine, sa speram ca va iesi o expozitie frumoasa pana la urma, asta conteaza. :)
Scrie răspuns