Numismatica Genevensis 5
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Eu nu cred ca sestertul in cauza a fost cumparat de un investitor, la fel cum nu cred ca preturile obtinute au mare legatura cu actuala criza mondiala. Investitorii cred ca prefera in continuare mai degraba aurul bullion. Sestertul daca va reaparea la o licitatie peste cativa ani s-ar putea sa nu se vanda nici cu 400.000 cat a fost pretul de strigare la NGSA.
eu sincer as vinde-o si as investi banii in colectia mea si anume in bancnote si monede romanesti. pe langa acestea mai colectionez si obiecte traditionale din zona tarii oasului dar si din toata tara si visul meu este sa fac o casa copie fidela dupa cele care le aveau stamosii mei in zona Oas(cu car, fantana, cuptor,blide,icoane pe sticla,stergare,etc...). si bineintele ca banii mi-ar ajunge sa-mi fac si eu o casuta pentru mine si familia mea si sa investesc intr-o afacere....apoi urmeaza sa vizitez lumea asta frumoasa...dar dumneavoastra ce ati face daca ati avea sestarul domnule berserkr?
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
Eu n-am spus ca mi l-as dori. Eu va intrebasem in speranta ca-mi veti spune cum l-ati vinde? Credeti ca gasiti in tara pe cineva sa dea o sutime (sau macar o miime) din suma finala? In ceea ce ma priveste, sigur ca as prefera sa am monede bune, insa e doar o preferinta care nu conditioneaza studiul lor. Ori mie asta imi place, sa le studiez ca parte a istoriei si sa incerc sa scot o semnificatie din ceea ce reprezinta.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!