O zi buna tuturor ,desi pe aici (Bistrita) este putin viscol .Vreau sa va intreb daca ati intalnit asa ceva :nu stiu daca este insigna ,si nici daca este mai veche. Singurele detalii pe care le pot oferii sant :material bronz ,26/15mm , grosime0,5mm ,greutate 4g. Cam atat .Daca vreti sa postez reversul, spuneti insa nu este nici o urma . Mai am o nelamurire. Am inca o piesa care cred ca ar putea fi insigna .Nu are urma de agatatoare pe revers, si am gasit 6 exemplare pe o suprafata respectiv mica (5m patrati) . Astept pareri
Iar ati ''scormonit'' cu profit ? (ce bine rimeaza)
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
domnule buzynik poate doriți să ne împărtășiți și noua modalitatea prin care căutați, și cel mai important, prin care găsiți aceste obiecte... aveți detector de metale?
E interzisa detinearea detectoarelor de metale fara autorizatie.
Nu stiu exact legislatia in ceea ce priveste folosirea lui. Ceea ce stiu sigur e ca daca il folosesti intr-un sit arheologic e fapta penala.
e foarte bine de știut ar trebui să se facă un topic pe forum cu privire la astfel de treburi spre exemplu ce fel de monede, obiecte, etc ai voie să deți, să vinzi să scoți din tară, etc.