Cum ne descurcam cu gradarea monedelor ( bancnotelor ) ?
-
george_s321

Si un ultim comentariu legat de preturile de pe ebay.Acolo 1 leu 84 distrus este 199 dolari eu am luat astazi 1 leu 84 cu 300 ron care nu este cine stie ce dar este mai bun decat cel de pe ebay cu mult.Poate si eu am dat mult pe 84 care nu are luciu de batere si are semne clare de uzura dar moneda nu ar fi ajuns la acesti bani pe ebay cred eu.Sigur ca sunt si acolo vanzatori decenti, dar in general preturile sunt prea mari pentru starea monedelor.
- Fişiere ataşate
-
- DSC02389.JPG (151.12 KiB) Vizualizat de 9884 ori
-
- DSC02386.JPG (146.48 KiB) Vizualizat de 9884 ori
*Mike
Prima fotografie postata de colegul andrukb spune adevarul despre moneda de 20 Bani.
Dvs ati spus ca poza (cu rezolutie mare) postata de dl andrukb este in dezavantajul monedei,
totusi luciu de monetarie poate fi vazut si in poze cu rezolutie mare (in cazul de fata nu exista).
De ce vi se pare mai corect o poza mica? ..care ascunde zgarieturile si sa scoata la vedere un luciu strident facut cu carpa/pasla...
care in majoritatea cazurilor duce in confuzie cu luciu de monetarie?
sa ''spunem'' ca cel din zona delimitata cu galben este luciu,
unde este diferenta pana la 20-30%?
Prima fotografie postata de colegul andrukb spune adevarul despre moneda de 20 Bani.
Dvs ati spus ca poza (cu rezolutie mare) postata de dl andrukb este in dezavantajul monedei,
totusi luciu de monetarie poate fi vazut si in poze cu rezolutie mare (in cazul de fata nu exista).
De ce vi se pare mai corect o poza mica? ..care ascunde zgarieturile si sa scoata la vedere un luciu strident facut cu carpa/pasla...
care in majoritatea cazurilor duce in confuzie cu luciu de monetarie?
sa ''spunem'' ca cel din zona delimitata cu galben este luciu,
unde este diferenta pana la 20-30%?
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Nu vreau sa fiu inteles gresit. Consider ca o poza de rezolutie mare scoate in evidenta in primul rand relieful si campul, cu uzura si contactele respective, pe urma poate observam si luciu. Intotdeauna la o poza mai mica observam mai bine luciu - sare in ochi. Asta nu inseamna ca o poza mai mica este mai buna, nici pe departe.
Pentru ca luciul de monetarie sa fie prezent pe o moneda trebuie sa vedem acel efect de ,,cartwheel" cum zic americanii. Asta am incercat sa reprezint cu zona dintre acele linii galbene - asa se observa luciul in conditiile in care lumina bate de la ora 12. Daca intoarcem moneda, luciul se va roti pe toata suprafata dintre cele 2 cercuri rosii din desen, unde si faceam referirea de 20-30 %.
Pentru ca luciul de monetarie sa fie prezent pe o moneda trebuie sa vedem acel efect de ,,cartwheel" cum zic americanii. Asta am incercat sa reprezint cu zona dintre acele linii galbene - asa se observa luciul in conditiile in care lumina bate de la ora 12. Daca intoarcem moneda, luciul se va roti pe toata suprafata dintre cele 2 cercuri rosii din desen, unde si faceam referirea de 20-30 %.
capa scrie:Eu am spus asta, nu Mike, si nu ma refeream la dimensiune, ci la iluminare.Mateiciuc scrie:*Mike
Dvs ati spus ca poza (...) postata de dl andrukb este in dezavantajul monedei,
Da recunosc ca am incrucisat raspunsurile, in viteza la ora tarzie i-am raspuns colegului Mike ce trebuia sa-i raspund la d-l capa. Atunci rapunsul meu este adresat ambilor colegi.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
care din aceste 2 monede sa o pastrez? si cum le gradati?
- Fişiere ataşate
-
- 082 2 bani 1867 rv.jpg (26.66 KiB) Vizualizat de 9682 ori
-
- 082 2 bani 1867 av.jpg (29.3 KiB) Vizualizat de 9682 ori
-
- 083 2 bani 1867 rv.jpg (32.1 KiB) Vizualizat de 9682 ori
-
- 083 2 bani 1867 av.jpg (32.07 KiB) Vizualizat de 9682 ori
Ambele ar merita pastrate . Fiecare prezinta unele detalii interesante pentru cine se ocupa de studiul acestei perioade . Personal as opta insa pentru a doua . Ca gradare , sper sa nu fiu departe de opinia majoritatii , din cat se vede , VF + .
Faustina
Faustina
" I would rather live with her on Gyara , than without her in the palace "
Antoninus Pius
Antoninus Pius
A doua prezinta un N "schiop"?Faustina scrie:Ambele ar merita pastrate . Fiecare prezinta unele detalii interesante pentru cine se ocupa de studiul acestei perioade . Personal as opta insa pentru a doua . Ca gradare , sper sa nu fiu departe de opinia majoritatii , din cat se vede , VF + .
Faustina
Don't fall in love with anything, 'cause there's always something better out there.
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc
-
george_s321

Buna ziua!La monedele de bronz nu ma prea pricep.Am luat recent 4 monede de 1 ban 1900(cautam 1883 da asta e
).Intrebarea mea se adreseaza celor care au avut ocazia sa tina in mana UNC-uri de bronz.Monedele sunt UNC sau sunt lacuite?Mie mi s-au parut prea lucitoare dar am riscat 50 euro pe ele, in speranta ca asa arata un UNC.
- Fişiere ataşate
-
- DSC02451.JPG (147.89 KiB) Vizualizat de 9616 ori
-
- DSC02454.JPG (140.47 KiB) Vizualizat de 9616 ori
-
- DSC02456.JPG (150.97 KiB) Vizualizat de 9616 ori
-
- DSC02457.JPG (147.97 KiB) Vizualizat de 9616 ori