probleme colet posta din ITALIA
Da, nu trebuie sa treaca mai mult de 45 de zile de cand i-ati platit vanzatorului pentru a putea deschide disputa la paypal (dupa 45 de zile nu mai puteti sa faceti recalamatie la paypal).
Am mai auzit probleme ca unele scrisori sunt blocate pentru o perioada mai lunga in vama la vamuire. Dar asta se intampla de obicei la racomandatele care provin din afara UE.
Este bine sa-l informati pe vanzator ca in circa 42/43 de zile de cand i-ati platit nu aveti obiectele sunteti contrans sa deschideti caz la paypal.
In fine eu sper (si va doresc) sa va rezolvati problema cu bine si sa nu mai fie nevoie sa deschideti disputa.
Am mai auzit probleme ca unele scrisori sunt blocate pentru o perioada mai lunga in vama la vamuire. Dar asta se intampla de obicei la racomandatele care provin din afara UE.
Este bine sa-l informati pe vanzator ca in circa 42/43 de zile de cand i-ati platit nu aveti obiectele sunteti contrans sa deschideti caz la paypal.
In fine eu sper (si va doresc) sa va rezolvati problema cu bine si sa nu mai fie nevoie sa deschideti disputa.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Daca aveti tracking, vanzatorul a pastrat chitanta si poate v-a si scanat-o, iar serviciile online arata ca scrisoarea e in tranzit pe undeva, sunt sanse foarte mari ca Paypal sa ii dea dreptate vanzatorului si sa va ceara sa asteptati.
Mai bine ar fi o reclamatie la posta italiana, sa cereti (dvs sau vanzatorul) lamurirea situatiei.
Mai bine ar fi o reclamatie la posta italiana, sa cereti (dvs sau vanzatorul) lamurirea situatiei.
Nu vreau sa sun ca o cobe, dar Posta Italiana mi se pare una dintre cele mai "incurcate" din UE - am avut un pachet care a stat in Posta lor aproximativ 3 luni - pana la urma a ajuns la destinatar, care a fost prompt, si mi-a facut imediat plata (ii returnasem urgent banii dupa cca 2 saptamani, in virtutea bunelor relatii de colaborare).
Multa bafta va doresc cu solicitarea dvs, si va sfatuiesc sa faceti urgent o reclamatie la Posta Italiana!
Multa bafta va doresc cu solicitarea dvs, si va sfatuiesc sa faceti urgent o reclamatie la Posta Italiana!
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
Da este in tranzit,dar din 30.12.2012 sta in Italia si eu nu am primit nimic,vanzatorul este de buna credinta,dar eu daca nu am decat 45 de zile sa deschid disputa ce sa fac?bach08 scrie:Daca aveti tracking, vanzatorul a pastrat chitanta si poate v-a si scanat-o, iar serviciile online arata ca scrisoarea e in tranzit pe undeva, sunt sanse foarte mari ca Paypal sa ii dea dreptate vanzatorului si sa va ceara sa asteptati.
Acum un an am trimis o bancnota in SUA si cumparatorul nu a primit-o,le-am trimis celor de la paypal copie dupa chitanta si nu au fost curiosi ca am trimis-o,doar faptul ca cumparatorul nu a primit-o si mie mi-a aratat sold -200$,degeaba am trimis-o daca nu a ajuns la destinatar.Asta este politica paypal,trebuie sa ajunga.
Dupa circa 6 luni dupa ce am si facut reclamatie la posta Romana,bancnota a ajuns si cazul a fost inchis.
radu1980 scrie:acum sunt 40 de zile,cred ca voi astepta pana vineri.
dle radu1980,
scurt si am incheiat! deschideti caz la paypal (inainte sa trreaca 45 zile de cand ati efectuat plata) si nu va uitati ca plicul este in vama si POATE o sa fie azi sau maine deblocat, este posibil ca acest plic sa ''moara'' acolo unde se afla si acum. Iar daca deschideti caz, paypal oricum va mai pune sa asteptati cateva saptamani pana va inapoiaza suma platita. In timpul asta daca primiti plicul inchideti cazul si gata povestea, iar daca nu-l primiti nici in 10/15 zile atunci trebuie sa convertiti cazul in reclamatie. Cand cazul este convertit in reclamatie paypal verifica cazul si ia hotararea finala.
Chiar daca dupa 60/70 zile de cand ati platit plicul, inca rezulta blocat in vama la Milano, sunt convins ca vi se inapoiaza toata suma platita (inclus taxele postale).
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
- Cornelius Agrippa

Ca sa nu deschid un alt topic, ma lovesc de aceeasi problema, platit prin paypal pe 28.12.2012, coletul nu a ajuns pana acum. Asta din Budapesta, nu de la capatul pamantului, un traseu care se parcurge cu masina cam in 4-5 ore.Cumpar de ceva vreme de pe ebay dar n-am avut probleme pana acum.Intrucat mai sunt doar cateva zile pana expira termenul de 45 de zile, intrebarea mea este urmatoarea : unde deschid disputa, la ebay sau direct la paypal?Am intalnit opinii cum ca ar trebui deschis la amandoua.Multumesc.
„Evul Mediu nu s-a sfarsit inca“-Umberto Eco
http://num-n-roll.blogspot.com/
http://alte-vederi.blogspot.com/
In cateva sute de tranzactii pe ebay, cu shipping de toate felurile, am avut un singur plic lipsa, cel trimis de gonzo1885 din Ungaria, care mi-a pus in vedere ca daca vreau costuri mai mici, e pe riscul meu, am acceptat si am pierdut.Cornelius Agrippa scrie:Ca sa nu deschid un alt topic, ma lovesc de aceeasi problema, platit prin paypal pe 28.12.2012, coletul nu a ajuns pana acum. Asta din Budapesta, nu de la capatul pamantului, un traseu care se parcurge cu masina cam in 4-5 ore.Cumpar de ceva vreme de pe ebay dar n-am avut probleme pana acum.Intrucat mai sunt doar cateva zile pana expira termenul de 45 de zile, intrebarea mea este urmatoarea : unde deschid disputa, la ebay sau direct la paypal?Am intalnit opinii cum ca ar trebui deschis la amandoua.Multumesc.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Numai la PayPal si ei fac toate demersurile de verificare.Cornelius Agrippa scrie:Ca sa nu deschid un alt topic, ma lovesc de aceeasi problema, platit prin paypal pe 28.12.2012, coletul nu a ajuns pana acum. Asta din Budapesta, nu de la capatul pamantului, un traseu care se parcurge cu masina cam in 4-5 ore.Cumpar de ceva vreme de pe ebay dar n-am avut probleme pana acum.Intrucat mai sunt doar cateva zile pana expira termenul de 45 de zile, intrebarea mea este urmatoarea : unde deschid disputa, la ebay sau direct la paypal?Am intalnit opinii cum ca ar trebui deschis la amandoua.Multumesc.
Prin ei ati facut plata si ei sant garantia ca tranzactia se finalizeaza cu succes fara sa aveti pierderi.
Eu intotdeauna cand am avut probleme am deschis conflictul prin PayPal in ziua 35 si de fiecare data a functionat.
Succes
- Cornelius Agrippa

Multumesc pt raspunsuri. 
L.E. I-am scris aseara vanzatorului ca am de gand sa deschid disputa daca nu ajunge coletul pana pe 9 februarie.Acum am constatat ca tipul a fost foarte ok si mi-a facut full refund, n-am mai apucat sa deschid disputa la paypal.
L.E. I-am scris aseara vanzatorului ca am de gand sa deschid disputa daca nu ajunge coletul pana pe 9 februarie.Acum am constatat ca tipul a fost foarte ok si mi-a facut full refund, n-am mai apucat sa deschid disputa la paypal.
„Evul Mediu nu s-a sfarsit inca“-Umberto Eco
Pai si e ok asa? Coletul poate sa ajunga inca, nu?Cornelius Agrippa scrie:Multumesc pt raspunsuri.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Pai si e ok asa? Coletul poate sa ajunga inca, nu?[/quote]capa scrie:Cornelius Agrippa scrie:Multumesc pt raspunsuri.
...numai in cazul in care a fost trimis...
Cand soliciti tracking nr, de la vanzator si ti-l trimite este OK.
Insa cand procedeaza ca in situatia descrisa mai sus e un mare semn de intrebare ...