monede lipite

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
QUINTILIAN

monede lipite

Mesaj de QUINTILIAN »

Stimati colegi, de ceva timp sunt in poseia acestei piese (sau a acestor piese) nu stiu cum sa ma exprim mai clar. saptamanile trecute mi a atras atentia acel ...mastic.... din interiorul gaurii monedei. alt aspect ...grosimea monedei si faptul ca pe mijloc de jur imprejur prezinta o rima ca si cum ar fi lipite 2 monede una peste alta. comparand o cu 10 lepta 1954 aluminiu am observat ca 2 din astea fac cat cea din 1966 cum e cazul la mine. ce ma sfatuiti sa fac? sa incerc sa dezlipesc? daca da, cu ce anume ca sa nu stric moneda...ma impinge curiozitatea. daca sub ea se ascunde una ...care e mai rara, care e o ...comoara ...ce sa fac? pt edificare trimit si cateva foto
Fişiere ataşate
PIC_0667.JPG
PIC_0667.JPG (162.04 KiB) Vizualizat de 6162 ori
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
QUINTILIAN

Mesaj de QUINTILIAN »

poza 2
Fişiere ataşate
PIC_0666.JPG
PIC_0666.JPG (429.09 KiB) Vizualizat de 6157 ori
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
banivechi

Mesaj de banivechi »

De multe ori, cind aveam nevoie de o saiba imi doream ca monedele noastre sa fi fost si azi gaurite... vad ca nu-s singurul care s-a gindit sa improvizeze saibe sau distantieri din monede....
QUINTILIAN

Mesaj de QUINTILIAN »

ce si cum anume ma sfatuiti sa procedez cu ea? sa o las asa in colectie ca ceva „inedit” sau să mă pun pe treaba sa dezlipesc, desi habar nu am cu ce, sau cum ca s lipite ffff bine.
Mihai

Mesaj de Mihai »

Asa cum va sugera si colegul "banivechi" daca va doriti o saiba mai groasa - lasati-le asa. Daca aveti nevoie de ceva mai "fin" bagati un cutit si... succes.
Sper sa nu va suparati, dar piesele nu merita niciun efort.
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

nu stiu ce va asteptati sa gasiti, dar va sugerez sa o lasati o vreme intr-un lichid (alcool) inainte sa incercati o separare mecanica.
Scrie răspuns