Moneda Vienna Philharmonic bulion, pot pierde la vanzare?

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
georgeionescu
nou in forum
nou in forum

Moneda Vienna Philharmonic bulion, pot pierde la vanzare?

Mesaj de georgeionescu »

Buna ziua,

Ma gandesc sa cumpar pentru prima data niste aur ca investitie (sunt complet novice in numismatica si aur). As lua direct din Vienna moneda bulion Vienna Philharmonic. De cumparat e simplu, pretul (4 August) era 699 EUR moneda de 1 ounce. Intrebarea mea ar fi daca am nevoie maine de bani (ca sa zicem ca pretul oficial sta la fel) unde pot vinde moneda si cat as pierde?

Pretul la Austrian Mint este cam cu 5% mai mare decat aici: www.goldfixing.com.

Iar pe site-ul de mai jos vad ca pot vinde aur dar pretul nu e bun: http://silverandgoldexchange.com/
.999 FINE BULLION (TROY OUNCE)
Gold (Bars/Rounds) $848.25 (aprox 594 EUR)

Deci o "pierdere" de 18% ? Nu prea ar fi buna investitia atunci, doar daca sare pretul aurului puternic (50-100%). M-ar ajuta foarte mult niste sfaturi ca sa nu iua o decizie gresita.

Multumesc,
George
sorin70

Mesaj de sorin70 »

La monede intotdeauna pretul este mai mare decat al materialului.
Daca vreti sa investiti in aur sunt lingouri de la 1 uncie la 20 Kg, dar nu la noi.
Daca vreti sa colectionati atunci cumparati monede.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Daca vreti investitie numismatica, fie trebuie sa va pricepeti foarte bine (numismatica nu e chiar simpla privita ca domeniu de investitie), fie sa aveti pe cineva care se pricepe foarte bine si va poate sfatui. Nu v-as recomanda sa va apucati singur de asta. In materie de investitie in aur, nu e subiectul forumului, insa e cam ca la bursa si necesita fler si/sau experienta bursiera.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
georgeionescu
nou in forum
nou in forum

Mesaj de georgeionescu »

Multumesc de raspunsuri, interesul meu este numai ca investitie si intr-adevar lingourile de aur ar fi optiunea mai simpla. Sper ca am inteles corect, daca cumpar monezi bulion doar cu scopul de a pastra valoarea banilor ar trebui totusi sa cunosc mai multe despre piata tranzactiilor numismatice? Si ma pot astepta la dificultati daca incerc sa le vand la pretul curent al aurului (sau minus 5% care ar fi "premium"-ul sau profitul luat de Austrian Mint)?
csiulea
nou in forum
nou in forum

Mesaj de csiulea »

Monedele bullion nu tin de numismatica , ele tin de investitia in aur ( ceea ce te intereseaza pe tine ) . Ele se vind in tarile civilizate la pretul de cotatie al aurului + 4-5 % . Nu trebuie sa ai nici o cunostiinta numismatica ca sa achizitionezi asa ceva . Sunt echivalentul lingourilor , nu au absolut nici o valoare numismatica . Cel mai apropiat loc ( pe care-l il cunosc eu ) unde poti achizitiona asa ceva ( dar si vinde ) este Viena , la magazinul monetariei de stat . De exemplu eu am cumparat la inceputul lunii un mini-lingou de 20 grame la pretul de 466 euro . Pretul de cumparare era 446 euro . Monedele Bullion ( Philarmoniker ) erau la preturi echivalente , adica cotatia aurului + 4-5 % . Daca te intereseaza iti pot trimite o lista de preturi pe care am luat-o atunci de la ei . Cit despre piata aurului de investitie in Romania ..........
Si scuze pentru interventia care nu este pe profilul forumului
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Cei interesati pot arunca o privire aici:
http://www.proaurum.at/
Este vorba de un magazin ce comercializeaza metale pretioase sub forma de lingouri dar si monede.
Sunt disponibile inclusiv monede romanesti precum si niste ducati transilvaneni ;)
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Stimate d-le George Ionescu, nimeni nu va poate spune daca o sa pierdeti sau castigati la o astfel de tranzactie si aceasta pentru ca este vorba de piata bursiera. Pretul aurului oscileaza in jos sau sus ca orice se tranzactioneaza. Va pot spune ca daca ati fi cumparat aur acum cateva luni, cand cotatia era undeva la 850 USD, ati fi castigat pana acum, pentru ca aurul a ajuns la peste 1000 USD uncia. Istoria evolutiei aurului arata ca investitia in acest metal nu a dat gres niciodata, daca banul de hartie s-a devalorizat in ultimii 100 de ani constant, aurul nu. Deci pe termen lung, de ani de zile, NU veti pierde, dar daca cumparati pentru a revinde peste jumatate de an sau un an, s-ar putea sa aveti o experienta neplacuta datorita speculatiilor bursiere. Stima.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
georgeionescu
nou in forum
nou in forum

Monede Austrian Philharmonic

Mesaj de georgeionescu »

Sper sa ma scuzati ca nu am postat pe forumul potrivit. Intre timp m-am mai lamurit cu piata aurului, este cam la fel ca la bursa. Am cerut si eu prin email de la Austrian Mint lista de preturi, dar oricum preturile se schimba zilnic in functie de cotatia aurului. Locuiesc la cateva ore de Viena asa ca nu a fost o problema sa cumpar moneda Philhantropic, am intrebat prin telefon pretul si m-am dus la monetarie chiar inainte sa sara pretul aurului de 1000 USD uncia. Intr-adevar nu este o investitie pe termen scurt, pe langa premiul de 4-5% mai sunt si cheltuielile cu drumul. Pentru a scoate un profit as estima ca pretul aurului ar tebui sa fie peste 1200 USD. O informatie interesanta este ca in Austria sunt banci care cumpara inapoi monede de aur ceea ce nu ar fi asa de obisnuit, de obicei poti vinde monezile bulion numai la magazine de numismatica. Raspunsurile de pe forum m-au ajutat sa imi fac o idee despre piata respectiva, multumesc mult.
tripleseven

Re: Monede Austrian Philharmonic

Mesaj de tripleseven »

georgeionescu scrie: preturile se schimba zilnic in functie de cotatia aurului. Locuiesc la cateva ore de Viena asa ca nu a fost o problema sa cumpar moneda
Daca locuiti la cateva ore de Viena, nu credeti ca ar fi fost mai ieftin sa o comandati prin posta? Cateva ore dus, cateva ore intors... asta inseamna timp pierdut ,benzina consumata + taxe pt parcare ...!
Atunci chiar ca trebuie sa o vindeti cand aurul este la 1200 USD uncia pt ca sa va amortizati cheltuielile suplimentare.
georgeionescu
nou in forum
nou in forum

Mesaj de georgeionescu »

Din pacate nu se poate cumpara online, altfel cu posta intr-adevar era mai ieftin:

The Austrian Mint Shops

You can buy coins, medals and other Austrian Mint products through our online shop and also in our shops in Vienna and Innsbruck.

We regret that you cannot buy online the Vienna Philharmonic, gold bars or trade gold coins (Ducats, Crowns, Gulden).

Daca locuiti la cateva ore de Viena, nu credeti ca ar fi fost mai ieftin sa o comandati prin posta? Cateva ore dus, cateva ore intors... asta inseamna timp pierdut ,benzina consumata + taxe pt parcare ...!
Atunci chiar ca trebuie sa o vindeti cand aurul este la 1200 USD uncia pt ca sa va amortizati cheltuielile suplimentare.
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

georgeionescu scrie: O informatie interesanta este ca in Austria sunt banci care cumpara inapoi monede de aur ceea ce nu ar fi asa de obisnuit, de obicei poti vinde monezile bulion numai la magazine de numismatica.
De ce sa nu fie obisnuit (si chiar normal) ?
Din cate tin eu minte toate bancile si magazinele din Austria care tranzactioneaza aur aveau afisat atat curs de vanzare cat si curs de cumparare ...
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

georgeionescu scrie:Din pacate nu se poate cumpara online, altfel cu posta intr-adevar era mai ieftin:
Situl mentionat de mine (mergeti 6 mesaje mai sus) permite cumpararea online.

Scrie răspuns