Stiu de la facultate ca exista metode de a ascunde informatie in alta informatie si m-am gandit la un fel de "watermarking" invizibil pentru pozele cu monede si bancnote.
De ce ?
Pai toti oamenii care isi sacrifica din timpul lor pentru catalogare si scanare ar fi cumva rasplatiti pentru munca lor.
Pentru ca ar putea fi astfel recunoscute pozele furate de unii sau altii pentru a vinde "aer" pe OKAZII si nu numai.
Poate ca astfel, ar fi postate si alte poze, valoroase, ale unor raritati, fara frica posesorului ca altcineva s-ar impauna cu proprietatea sa.
Pana acum am descoperit ca si metoda de copyright , steganografia, cu o multime de algoritmi si abordari. In principiu se aplica imaginilor, insa aplicatiile sunt nelimitate, incluzand si fisiere audio.
Va prezint problema, poate cineva stie mai multe sau poate chiar lucreaza in domeniu

Pentru mine acest utilitar trebui sa indeplineasca urmatoarele criterii :
1. Sa fie FREEWARE.
2. Sa poata marca intreaga poza cu o pierdere a calitatii imaginii cat mai
mici.
3. Sa poata detecta marcajul chiar si in pozele decupate ( "crop"-ate ).
Pana acum am testat cateva utilitare de acest gen, insa niciunul nu m-a impresionat. Testul de CROP este picat de fiecare.
Ce e interesant e ca o firma pe internet se ofera sa asigure atat tehnologia de steganografie cat si cautarea pozele furate pe internet pentru restituirea drepturilor de autor. Din pacate e solutie comerciala si probabil deloc ieftina.
http://www.textsign.com/