500 lei 1991
500 lei 1991
rog pe cei cu vederea mai buna si cu mai multa experienat sa imi spuna si mie ce scrie acolo aprilie sau aprlid
- Fişiere ataşate
-
- 500 lei 1991 crop.jpg (14.96 KiB) Vizualizat de 7496 ori
Divide et impera
- luchesse5508

as avea de facut o remarca; detin in colectie 2 tipuri de bancnote din varianta brancusi 2 (decembrie '92) una are in filigran portretul lui brancusi "in oglinda" si cealalta portretul lui dar vazut din fata(similar cu filigranul bancnotei de aprilie '91)-probabil a fost folosita hartia de la cele de '91?
EDIT
nop! scuze acum am observat, am comparat bancnotele si am observat ca cea de '91 este mai ingusta cu aprox. 4mm decat cea de '92(deci nu putea fi folosita hartia de '91 la cea de '92.
apropox stie cineva ceva despre asta?
EDIT
nop! scuze acum am observat, am comparat bancnotele si am observat ca cea de '91 este mai ingusta cu aprox. 4mm decat cea de '92(deci nu putea fi folosita hartia de '91 la cea de '92.
apropox stie cineva ceva despre asta?
Si eu am presupus urmand logica, ca s-a folosit hartia ramasa de la emisiunea 1991.luchesse5508 scrie:as avea de facut o remarca; detin in colectie 2 tipuri de bancnote din varianta brancusi 2 (decembrie '92) una are in filigran portretul lui brancusi "in oglinda" si cealalta portretul lui dar vazut din fata(similar cu filigranul bancnotei de aprilie '91)-probabil a fost folosita hartia de la cele de '91?
EDIT
nop! scuze acum am observat, am comparat bancnotele si am observat ca cea de '91 este mai ingusta cu aprox. 4mm decat cea de '92(deci nu putea fi folosita hartia de '91 la cea de '92. :oops:
apropox stie cineva ceva despre asta? :?:
Sincer nu le-am masurat pana acum dar chiar si cu aceasta diferenta de 4 mm se putea totusi folosi hartia ramasa de la emisiunea 91 pentru prima transa a emisiunii 92 ( filigran din fata), eventual imprimandu-se doar din 2 in 2 randuri pe coala.
Nu am inca o explicatie oficiala a schimbarii ( in mai rau ) a designului bancnotei in 1992. Doar un zvon vis-a-vis de drepturile de autor pentru gravor.