Stampilarea coroanelor cu valori de 1 si 2

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
badin19

Stampilarea coroanelor cu valori de 1 si 2

Mesaj de badin19 »

Uitandu-ma in catalogul numismatic tiparit de zimbrul carpatin la pagina 155 am citit urmatoarea fraza: "Preschimbare lor s-a infaptuit prin stampilarea valorilor nominale de la 10 la 10.000 de coroane, valorile mai mici nu s-au stampilat, fiind exceptate." iar dupa aceea uitandu-ma la pagina 156/157 la descrierea coroanelor cu valoare de 1 si 2 am observat la descriere expresia: "STAMPILA DE MANA". deci cum este au fost sau nu stampilate? are cineva asemenea bancnote stampilate??
va multumesc!
Divide et impera
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Da, eu am o bancnota de 2 coroane cu stampila ,,ROMANIA - TIMBRU SPECIAL'' .

Si mai vedeti si un post mai vechi de-al meu, acolo veti gasi niste scanuri de 1 si 2 coroane cu niste stampile mai ''speciale'' :wink:

http://transylvanian-numismatics.com/ph ... t=vanatori
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Presupun cu "STAMPILE DE MANA" ve referiti la cele cu ROMANIA - TIMBRU SPECIAL. Nominalurile mici - 1 si 2 korona nu s-au stampilat oficial, decat accidental. Exista si falsuri. Despre coroanele stampilate am scris un mic articol in unul din numerele mai vechi ale revistei noastre, daca sunteti interesat de subiect, gasiti cateva informatii acolo.
badin19

Mesaj de badin19 »

Aldor scrie:Presupun cu "STAMPILE DE MANA" ve referiti la cele cu ROMANIA - TIMBRU SPECIAL. Nominalurile mici - 1 si 2 korona nu s-au stampilat oficial, decat accidental. Exista si falsuri. Despre coroanele stampilate am scris un mic articol in unul din numerele mai vechi ale revistei noastre, daca sunteti interesat de subiect, gasiti cateva informatii acolo.
va multumesc mult. unde pot gasi aceasta revista? si ce nr. este?
Divide et impera
badin19

Mesaj de badin19 »

excelenta revista!!! va multumesc mult, pe forum mai pot gasi si alte numere?? va multumesx
Divide et impera
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Toate.
Scrie răspuns