Ieri am observat pe doua dintre monedele mele niste depuneri maronii ciudate pe margini. E vorba de cele doua monede decagonale emise de BNR in 2004.
Depunerile sunt (sper) vizibile in imaginile de aici (cu un click pe ele imaginile se maresc).
Aceeasi problema, dar nu atat de evidenta, este cu medalia NATO tot din 2004. Pe restul monedelor pe care le am nu am vazut asemenea depuneri.
Mentionez ca nu am scos vreodata monedele din capsule.
Singura diferenta fata de alte monede la care m-am gandit consta in faptul ca datorita formei monedelor, exista aer in interiorul capsulelor. Aer exista si in capsula cu medalia NATO deoarece are doar 35 mm si a venit intr-o capsula pentru monede / medalii de 37 mm.
Are cineva idee ce e cu acea depunere? Are rost sa incerc cumva sa scap de ea? Si, bineinteles, ce ar trebui sa fac ca sa evit aparitia depunerilor la alte monede?
Va multumesc.
Depuneri pe comemorativele BNR din argint
Depuneri pe comemorativele BNR din argint
Ultima oară modificat 05 Sep 2008, 22:58 de către skortzy, modificat 1 dată în total.
http://www.geocities.com/romaniancoins/ ... 95fao.html
dar cred ca deja ati citit pagina asta probabil..
cel mai probabil contactul cu aerul este de vina...ma intreb insa de ce, de vreme de moneda este argint 999...
dar cred ca deja ati citit pagina asta probabil..
cel mai probabil contactul cu aerul este de vina...ma intreb insa de ce, de vreme de moneda este argint 999...
- andi_codescu

Se pare ca nu e un caz izolat...
Aceeasi problema apare la Setul cu Delta Dunarii. Depunerile se observa mai mult pe avers. Pe revers se vede ca exista crapaturi si zgarieturi pe capsule. Din pacate pentru mine, asa au venit de la BNR
Aceeasi problema apare la Setul cu Delta Dunarii. Depunerile se observa mai mult pe avers. Pe revers se vede ca exista crapaturi si zgarieturi pe capsule. Din pacate pentru mine, asa au venit de la BNR