Am si eu o intrebare in legatura cu regulamentul vamii romanesti . Pana acum eu am cumparat bancnote din strainatate si nu a verificat nimeni ce este in colete.
Sunt interesat sa cumpar vreo 4-5 kg de moneda si sunt sigur ca la vama , cand va ajunge coletul in Romania vor verifica ce este in el.
Intrebarea mea este daca sunt probleme si se poate sa fie confiscate aceste monede , specific ca sunt monede straine din perioada 1920 - pana in prezent.
VAMA - reguli
Daca vin dintr-o tara a UE, nu sunt verificate. Preferabil sa fie inpartite in mai multe colete pentru ca greutatea mare intr-un volum mic sa nu bata la ochi. Daca vin din afara, coletul iti va fi controlat in prezenta ta de vamesi, vei fi intrebat ce ai in colet si vei raspunde sincer ca ai monezi, moderne, dar NU in circulatie, ca esti colectionar si ca le vei pastra. Daca sunt in circulatie se considera valuta. Nu vei recunoaste ca vrei sa le vinzi mai departe.
Nu am avut probleme niciodata la vama in astfel de cazuri, desi in cazul bancnotelor suspiciunea e mai mare decat la monezi, teoretic ar trebui sa le dovedesti ca nu mai sunt in circulatie, dar e important sa fii sincer pt a nu trezi suspiciuni.
Nu am avut probleme niciodata la vama in astfel de cazuri, desi in cazul bancnotelor suspiciunea e mai mare decat la monezi, teoretic ar trebui sa le dovedesti ca nu mai sunt in circulatie, dar e important sa fii sincer pt a nu trezi suspiciuni.
-
cristoph
Multumesc pt. informatii dar e vorba de un colet care contine monede din Au inclusiv americane (perioada 1800-1900) cumparate legal din magazine numismatice cu factura, totusi nu vreau sa risc sa fie confiscate (aici sau acolo - la vama) stiu ca au regim special nu pot fi scoase oricum din SUA, astept si parerea cuiva care a primit ceva de genul asta. 
- PRONUMISMATICA
- Site Admin