Adancata
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
- valentinian

Am gasit si eu aici un loc unde se poate face o evaluare. In toate cazurile pana acum costul evaluarii este egal sau chiar mai mare decat cel al monedei.valentinian scrie:nu eram informat de locatia ta mariko , iti pot recomanda un expert din germania cand strangi mai multe monede si cred ca mai corect decat ''angoasele'' ai putea spune agoniseala ... de ce sa iti fie frica de falsuri daca nu planuiesti sa le vinzi? practic , daca nu cauti sa le vinzi si nu le arati nimanui ele sunt originale pentru ca nimeni nu a spus altceva ...plus ca nemtii [ mai ales ''numismatiklanz''] sunt alta specie decat noi si nu se pot insela si nu pot insela si au aura ariana in jurul capului deci te poti baza pe ei ca nu te-ar insela vreodata .
Daca va referiti la semnificatia cuvantului, am vrut sa spun angoasa, daca era o gluma atunci
Mie nu-mi este frica. Dumneavoastra dati senzatia ca falsurile si posibilitatile de fals va creaza un stres existential, pe care incercati sa-l vindecati printr-o cat mai precisa si competenta evaluare/autentificare a monedelor. Da nemtii se insala. Dar exista o diferenta. Am cumparat un obiect (valoarea 4000 de euro) de la un "arian" iar dupa 2 ani am primit un telefon unde cerea sa ne intalnim pentru ca are ceva important sa-mi spuna. Acum avea mai multe informatii despre obiect si nu mai era sigur daca este autentic sau nu, asa ca m-a rugat frumos sa facem o evaluare, unde s-a dovedit ca nu este un original. A platit evaluarea, mi-a dat banii inapoi si s-a scuzat ca m-a facut sa cred doi ani ca posed un original. Si era o persoana privata. Nu zic ca aceasta nu se poate intampla si in Romania, sunt convins ca exista oameni corecti, vreau doar sa subliniez inca odata ca increderea mea se bazeaza pe fapte si nu pe arieni.
Stiu ca este inca o cerere, dar cred ca ar fi foarte util la monedele dacice un topic cu datele/fisele tuturor monedelor, expuse intr-un mod sistematic. Aici (unde cumpar monede) gasesc doar denumirile si datele generale "celtii de est" si in cel mai fericit caz zona aproximativa. Eu nici nu am stiut ca exista o lucrare romaneasca despre monedele dacice. Acum stiu dar nu am acces la ea si trebuie sa intreb tot timpul. Daca are cineva cartea lui Preda in dublu exemplar sau una in care sunt prezentate sistematic aceastea sunt interesat sa cumpar.
- valentinian

mariko - monedele false din colectia mea imi provoaca stress existential dar nu vreau sa fii afectat de pozitia mea si nici nu vreau sa insist in van pentru o problema care pe tine nu te preocupa ... cred ca ar merita o expertiza macar una din monedele tale pentru ca oricum cu certificat valoarea ei creste mult ... ca idee, daca ai cumparat numai de pe ebay monede de argint , ''pun pariu '' dinainte de rezultatul analizei ca 50% sunt false [ cel putin 50%]eu colectionez Exclusiv monede care au circulat acum 1900 ani cel mai recent si deci merita numele de Antice pentru ca altfel m-as numi colectionar de frumos sau replici mai ''frumoase'' ca originalul...
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
.
-
mihai_a380

Ca sa nu mai deschid un subiect nou, as dori si eu o parere in legatura cu urmatoarea moneda
http://img389.imageshack.us/img89/3833/img1052.jpg
Multumesc anticipat
http://img389.imageshack.us/img89/3833/img1052.jpg
Multumesc anticipat
Ultima oară modificat 19 Oct 2012, 22:33 de către mihai_a380, modificat 1 dată în total.
Mie imi pare in regula. Ba chiar aversul are elemente greu de gasit pe alte monede de acest tip. La majoritatea se vede numai diadema, probabil din cauza refolosirii stantelor pentru un numar de monede cu mult mai mare decat cel pentru care ar fi fost potrivite.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!