contramarci husi vovriesti

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Nici eu nu vreau sa ridic pretul monedei si mai vreau ca ea sa ajunga in tara.
Ultima oară modificat 20 Feb 2013, 20:17 de către radu_28, modificat 1 dată în total.
simaky

Mesaj de simaky »

nici eu nu voi licita !
piesa nu cred ca merita mai mult de 100 EURO chiar si cu contramarci !
dodyory

Mesaj de dodyory »

ce prere aveti despre moneda de mai jos:
Fişiere ataşate
i00021.jpg
i00021.jpg (32.44 KiB) Vizualizat de 14436 ori
valentinian

Mesaj de valentinian »

Pai cred ca daca licitati 150 Euro o luati sigur, eu estimez undeva la 75-80 euro maxim.

E un H-V stricat de zgarieturi, zgarieturi facute parca ritualic in forma de cruce/crucfix de cineva cu un cui sau o cheie in mana.

Contramarcile simple sunt atractive dar taietura de control este doar o tentativa.

Si eu o evaluez la maxim 85 Euro.

Ma refer la VH nu la moneda Honter type de mai sus.

Aceasta este f frumoasa si atractiva dar corespunzand unei alte zone...sudul Slovaciei, Timisoara , Arad
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
vicvas

Mesaj de vicvas »

Da aveti dreptate.Posibil zgireturile sa fie de sute si sute de ani facute de primii crestini da tot una putin moneta e stricata dar cred ca face 100eur se merita si o asa moneta in colectie si ca investitie, ca ce nu sa-r intimpla cite nu sar gasi preturile incetisor tot timpul creste,
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Sa vedem. Sper sa nu fie surprize si sa sara de 150. Eu estimez ca se va opri pe la 105-110 euro.Vom vedea...
valentinian

Re: contramarci husi vovriesti

Mesaj de valentinian »

vicvas scrie:Da aveti dreptate.Posibil zgireturile sa fie de sute si sute de ani facute de primii crestini da tot una putin moneta e stricata dar cred ca face 100eur se merita si o asa moneta in colectie si ca investitie, ca ce nu sa-r intimpla cite nu sar gasi preturile incetisor tot timpul creste,
Stimate coleg Vicvas, relativ la pret eu am fost sincer si vorbesc din experienta. Dumneavoastra ati cumparat vreodata vreo moneda similara cu 100 de Euro? Eu sunt sigur ca nu deci corect ar fi sa va limitati parerile la partea tehnica deoarece la cea financiara consider ca sunteti intr-un mic conflict de interese iar ultima parte a comentariului dv. suna a reclama mascata.
.
dodyory

Mesaj de dodyory »

de aceeasi parere sunt si eu, maxim 80 eur merita, pentru mine 65 eur este valaorea maxima la care as achizitiona aceasta moneda. Acum cativa ani aceste tipuri monetare aveau preturi derizorii, dar se pare ca a crescut apetitul colectionarilor pentru piese dacice, iar ofertele sunt din ce in ce mai rare.
vicvas

Mesaj de vicvas »

Nu nu am cumparat nici-o data de asa suma nu cumpar de la licitatii eu cumpar de pe anunturi..dau anunturi ca cumpar monete antice..unde sunt eu lumea ma cunoste ca cumpar monete si cite-o data mai cade monede serioase si destul de eftin la mine dupa buna ziua mege -nu cunosteti cine are monede vechi? si apar si rezultate bune-si eftine.De investitii fiecare colectionar in sine se gindeste ca de ceva...cu asa colectie nu mor de fome.Cine si ce nu ar spune orce colectie e o invistitie buna
valentinian

Mesaj de valentinian »

radu_28 scrie:Sa vedem. Sper sa nu fie surprize si sa sara de 150. Eu estimez ca se va opri pe la 105-110 euro.Vom vedea...
Respect colegul, exact cat ai estimat atat a fost, sper ca ai achizitionat-o.

Eu exact cu acest tip de moneda m-am apucat de colectionat, este un tip foarte atarctiv pentru cine urmareste si altceva decat starea unei monede.
Ultima oară modificat 23 Mar 2011, 22:55 de către valentinian, modificat 1 dată în total.
.
simaky

Mesaj de simaky »

Honter type ... cam multe la vanzare in acelasi timp si cu aceleasi particularitati !
Fişiere ataşate
Honter type
Honter type
Honter type.jpg (32.88 KiB) Vizualizat de 14289 ori
valentinian

Mesaj de valentinian »

Stimate coleg, nu mi se par multe 2 piese in ultimul an si complet diferite ca stante. Mie mi se pare un tip destul de rar si clar atractiv.
.
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Se pare ca am avut dreptate.
Ultima oară modificat 18 Dec 2011, 12:34 de către radu_28, modificat 1 dată în total.
simaky

Mesaj de simaky »

nu m-am referit neaparat la moneda in sine ci la contramarca de pe gatul calului si la taietura de contol ... care sunt pozitionate exact in aceleasi locuri !!!
... mi se pare ca nu e o coincidenta intamplatoare !
dodyory

Mesaj de dodyory »

or fi din acelasi tezaur .... in ultimele 3 luni am vazut ca apar in diferite licitatii in acelasi timp piese din acelasi tip. daca nu sunt gasite in acelasi loc nu pot presupune decat ca .... in momentul in care mai dispare dintre vii un colectionar rudele disperseaza colectiile la diferiti vanzatori, ori falsificatorii incearca sa diversifice tipurile prin vanzatori diferiti, Mie mi s-a intamplat ca in momentul in care am cumparat 2 piese in aceeasi zi sa apara la licitatie piese din tipul respectiv, aproape identice. Felicitari pentru achizitie stimate coleg.
Scrie răspuns