traficantii

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
luc

Mesaj de luc »

Un detector este foarte util pe un santier arheologic, mai ales de perioada clasica. Chiar si din amantul excavat se pot recupera foarte obiecte din metal, in special monede.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Aldor scrie:Arheologi "descoperiti" cu detectorul:
ARTICOL
Ce deranjati s-au simtit cei de la ziar ca arheologii n-au sarit imediat sa le dea raportul! Cu astfel de atitudini n-o sa ajungem mai departe decat am fost acum 18 ani....
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

berserkr scrie:
Aldor scrie:Arheologi "descoperiti" cu detectorul:
ARTICOL
Ce deranjati s-au simtit cei de la ziar ca arheologii n-au sarit imediat sa le dea raportul! Cu astfel de atitudini n-o sa ajungem mai departe decat am fost acum 18 ani....
Oho, eram bine acum 18 ani, nu prea se intra in site-uri asa.
dorelb

Mesaj de dorelb »

destepti militenii :D au prins ticalosii care fura istoria. ar trebui sa-i impuste pe arheologi, asa ar avea si ei ce raporta, ca oricum traficantii isi fac treaba nestingheriti.
valentinian

Mesaj de valentinian »

Ne punem fireasca întrebare, dacã nu cumva Decebal, dupã cucerirea Sarmisegetuzei de cãtre romani, în dorinta de a-si proteja tezaurul, l-a ascuns într-una din minele pãrãsite din aceastã zonã, care în timp s-a transformat într-o capcanã naturalã, prin prabusirea boltelor si a intrãrii, devenind inaccesibilã... Este oare pur întâmplãtor faptul cã interesul firmei GABRIEL RESOURCES Ltd. apare imediat dupã scanarea zonei prin satelit, în anul 1997 (an ce corespunde în mod "miraculos" cu începutul descoperirilor în avalansa, de kosoni, în zona geografic limitrofã a muntilor Orãstiei, an dupã care s-a constituit firma mixtã "Rosia Montana Gold Corporation S.A." si s-a concesionat terenul din Rosia Montana)? Este firesc ca timp de 5 ani, o firmã (constituitã ad-hoc) sã cheltuiascã 38 milioane de dolari fãrã a functiona efectiv, fãrã a avea nici un beneficiu rezultat din productie, sã plãteascã localnicilor despãgubiri în valoare de pânã la 500.000 dolari pentru o casã si terenul aferent, numai pentru a-i determina sã pãrãseascã zona (conform unor surse publicate în ziarele apãrute în ultima perioadã) ? Este fireascã lipsa de implicare a autoritãtilor privind conservarea vestigiilor arheologice, si usurinta cu care s-a încheiat contractul de concesionare a zonei Rosia Montana, pentru o sumã de numai (!!!) 3 milioane de dolari
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
valentinian

Mesaj de valentinian »

este pentru prima oara cand aud aceasta ipoteza a companiei care de fapt cauta aurul dacilor si nicidecum zacamant aurifer...eu unul m-am speriat un pic de amploarea acestor manevre care sunt parctic ''braconaj arheologic''
.
valentinian

Mesaj de valentinian »

.
Cacuci

Mesaj de Cacuci »

De-a dreptul hilara interventia politiei in acest caz. Uite unde se duc banii studentilor la taxa de la UBB. Mi s-ar parea normal ca Politia sa le aduca la cunostinta arheologilor de necesitatea detinerii acelei aprobari de detinere a aparatului, si cu un termne limita de obtinere a acestuia, in caz contrar fiind pasibili de amenda. Mai ales ca nu s-a consatat vreun delict comis cu detectorul. Insa poate aveau nevoie de bani de concediu si baietii cu legea si ordinea.....Sau poate cine stie, de vreo promovare......
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

COTIDIANUL 05.09.2007 - "Aurul dacic stringe praf in Muzeul de la Brad"
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=1 ... 0477bb3e3d
Mihai
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pai inteleg ca-i aur nativ nu dacic. Ca de obicei (si ce urasc sa spun asta) reporterul se pricepe asa bine incat subiectul are pentru el consistenta unei povesti populare.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

berserkr scrie:Pai inteleg ca-i aur nativ nu dacic. Ca de obicei (si ce urasc sa spun asta) reporterul se pricepe asa bine incat subiectul are pentru el consistenta unei povesti populare.
Asta ziceam si eu in celalat topic, ca nu vad legatura.. Dar "aurul dacic" e la moda in presa autohtona, probabil se vand mai bine ziarele asa.
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Aldor scrie:
berserkr scrie:Pai inteleg ca-i aur nativ nu dacic. Ca de obicei (si ce urasc sa spun asta) reporterul se pricepe asa bine incat subiectul are pentru el consistenta unei povesti populare.
Asta ziceam si eu in celalat topic, ca nu vad legatura.. Dar "aurul dacic" e la moda in presa autohtona, probabil se vand mai bine ziarele asa.
Articolul e ok, exceptie facand titlul care se potriveste ca nuca in perete. Am fost cand eram in facultate la Brad si am ramas fascinat de florile de mina de acolo. Ma bucur ca se renoveaza muzeul, imi dadea impresia ca imi cade in cap la ultima vizita.
Moda "aurului dacic" va face ca o eventual desoperire a unui tezaur medieval sa fie trecuta cu vederea.
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Doar ultimele 3 randuri ale articolului au cu adevarat legatura cu titlul, dar eu l-am postat pentru continut, nu pentru titlu :D .
Mihai
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pai continutul nu are legatura cu subiectele din forumul asta :D E despre minereu si minerit ;)
Scrie răspuns