Adancata

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Ati afirmat ca ar putea sa fie o varianta rara . Nu-i asa ? Eu v-am rugat sa-mi indicati o varianta mai rara de Vartejul. Despre asta este vorba. La Adancata va pot indica modele mai rare. La Vartejul nu cunosc. Spuneti-mi dvs.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

@kyky :lol: Unde vedeti Dvs ca ne atacam? Schimbul de opinii este scopul acestui forum. Va asigur ca nici eu nici Marcus Aurelius nu stricam imaginea forumului. Au fost altii, dar speram sa nu mai apara pe-aici.
Ultima oară modificat 23 Iun 2008, 13:42 de către berserkr, modificat 1 dată în total.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

marcus aurelius scrie:Ati afirmat ca ar putea sa fie o varianta rara . Nu-i asa ? Eu v-am rugat sa-mi indicati o varianta mai rara de Vartejul. Despre asta este vorba. La Adancata va pot indica modele mai rare. La Vartejul nu cunosc. Spuneti-mi dvs.
Nu vreau :D (kyky - s-ar putea ca Dvs sa va fi dat seama mai bine ca de fapt cineva a luat-o mai in serios - nu eu)

Dle Marcus Aurelius, mai cititi odata ce-am scris. Nu ma repet.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

berserk- La Vartejul spre deosebire de Prundu-Jiblea , Adancata-Manastirea , Aninoasa-Dobresti sau Inotesti-Racoasa, nu exista faze de degenerare prin care sa existe deosebiri semnificative. Asta am vrut sa evidentiez. Desigur exista pastila mai mica sau mai mare ori diferente de stanta. Nu cred insa ca asta ar face un tip mai interesant decat celalalt.
kyky- o polemica nu este o cearta nici o rusine. Pe acest forum am impresia ca se face ceva constructiv.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

:) Chiar daca as fi de acord (dar nu sunt, pentru mine exista cel putin trei variante distincte de Varteju chiar daca Preda a spus ca-s mai multe - practic stantele sunt toate diferite) din punctul meu de vedere problema nu era cate variante exista ci faptul ca poate sa apara o varianta noua la fel de bine ca la orice alt tip. De-aia nu m-am agitat sa demonstrez existenta variantelor si in continuare problema nu e asta. Din cursul discutiei reiesea ca nu avem de unde sa stim daca moneda pomenita de proaspatul nostru coleg nu este o varianta noua (inedita). Ca sa va satisfac curiozitatea, variantele de Varteju se departajeaza prin forma fruntii (foarte diferita la una din variante) si a barbii de pe avers (de asemenea foarte diferita la unele). Cele cu fruntea formata dintr-o bucata distincta (si nu din linii) sunt mai rare si eu cred ca-s anterioare celorlalte, avand un grad mai mic de stilizare. Dar nu impun parerea mea, care-i bazata nu pe livresc ci pe ce-am vazut nu numai in cartea lui Preda ci si in licitatii in internet sau cataloage de licitatie.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
valentinian

Mesaj de valentinian »

pentru mariko de vazut ... http://www.vcoins.com/ancient/dmitrymar ... oduct=1678 si http://www.vcoins.com/ancient/dmitrymar ... oduct=1677 . Ce parere ai bersekr despre aceste monede ?
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Mie mi se par bune (a doua arata frumos). Si ieftine. Problema este ca nu stiu ce hram poarta vanzatorul (parca am auzit despre ceva probleme legate de el).
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Dubioasa.... :D S-ar vrea un Husi-Vovriesti (nici pomeneala de Varteju). Insa petele alea rosiatice si felul cum arata in general, ma cam pun pe ganduri.

Un sfat. Nu mariti poza daca rezolutia nu aduce nimic nou. Asta putea fi de circa 4-6 ori mai mica si se vedea la fel de bine, fara sa ocupe asa mult din ecran.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

@kyky - va rog sa incarcati pozele la marimea normala, cum erau inainte sa le editati, ca pe acestea marite o sa le sterg, oricum nu se vede mare lucru pe ele asa.
Scrie răspuns