Monede DACICE

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

@marcus aurelius
Pai nu la postul Dvs m-am referit. Oricum sigur ca nimeni nu este infailibil iar eu am spus si mai spun ca-s un incepator perpetuu.
Ultima oară modificat 18 Mai 2008, 19:31 de către berserkr, modificat 1 dată în total.
mariko

Mesaj de mariko »

berserkr scrie:
mariko scrie:.....................Celelalte detalii pe care le-ati semnalat dumneavoastra sunt prea subtile pt mine...........................se vede clar concavitatea pe care moneda o are in mod normal, la cea pe care o am eu lipseste orice urma de concavitate.
..................................
:D Pai "celelalte detalii...subtile" sunt: flanul mic (lucru foarte usor de verificat la tipul asta), stilul (depsre care vad ca vorbiti si Dvs) si muchia care se vede clar ca-i prelucrata. Asa ca nimic prea "subtil" pentru nimeni. Nu cred ca incerc sa impresionez prin chestii artificiale, precum vine un iz de sugestie de la postul Dvs. Si oricum, putin imi pasa, eu imi exprim parerea, daca sunteti de acord, ok daca nu...la fel.
Imi pare rau, nu a fost o gluma si in nici un caz ironie ascunsa. Dar am privit muchia monedei chiar la microscop si nu am vazut ceva suspect. Deci chiar am vrut sa spun ca pentru mine asemenea detalii raman inca neremarcate.
Cat despre posturile dumneavoastra, nu numai ca sunt documentate si la obiect, dar au si un umor si uneori o ironie de buna calitate. Eu cel putin apreciez aceasta!
Cat despre moneda, chiar sunt dezamagit :cry: M am bucurat mai rau ca un copil cand am ajuns acasa!
banivechi

Mesaj de banivechi »

Ok, sa zicem ca sansele de a fi falsa (sau de a fi buna) sint de 50%.
Care din noi ar risca s-o cumpere? La pret de original!
Eu nu.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

@mariko Multumesc pentru aprecieri. Ideea e cea din postul lui banivechi. Nu m-as risca. Se mai gasesc pe la dealerii cunoscuti.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Orice se gaseste , doar bani sa fie destui :D .
mariko

Mesaj de mariko »

marcus aurelius scrie:Orice se gaseste , doar bani sa fie destui :D .
Banii (in segmentul acesta de pret) nu ar fi o problema. Eu am o problema cu achizitia prin internet, case de licitatii. De curand am vrut sa cumpar o piesa foarte frumoasa (cea cu un consul intre doi lictori :twisted: ) de la gorny&mosch si pana m-am hotarat, pana sa ma inscriu, s-a vandut, cu toate ca pretul era destul de mare. Mie imi place sa cumpar din oraselul meu, de la cineva cu care mai poti discuta doua ore, dupa ce ai facut cumparaturi. O sa merg la Zürich cand va fi urmatoarea licitatie la piese antice.
marcus aurelius

Decat sa mergeti la o licitatie , mai bine mergeti la un targ numismatic . Chiar la Zurich este un targ exceptional , daca aflu cand e urmatorul am sa postez. La Munchen e cel mai grozav din Europa , insa din pacate este numai o data pe an .
marcus aurelius

24-25 octombrie va fi urmatorul targ numismatic la Zurich Sambata: 9 - 17 Duminica : 10 - 16 la Swissôtel Zürich-Oerlikon
mariko

Mesaj de mariko »

Multumesc pentru informatie. Data trecuta nu am putut sa merg, dar curand voi merge. La München de asemenea vreau sa merg odata, cu toate ca sotia m-a amenintat ca imi face ea bugetul! :D .
Am comandat Adancata si carti despre celti. O vreme am ce face!
banivechi

Mesaj de banivechi »

mariko scrie: La München de asemenea vreau sa merg odata, cu toate ca sotia m-a amenintat ca imi face ea bugetul! :D .
Pai hai sa ne intilnim la Munchen, trimitem fetele in oras in timpul tirgului (prietena mea se scufunda in Hard Rock Cafe drept compensatie pentru faptul c-o ignor complet intre orele 9:30 si 15 :-) ) si sa avem grija doar sa ne ramina bani pentru intors acasa...
mariko

Mesaj de mariko »

banivechi scrie:
mariko scrie: La München de asemenea vreau sa merg odata, cu toate ca sotia m-a amenintat ca imi face ea bugetul! :D .
Pai hai sa ne intilnim la Munchen, trimitem fetele in oras in timpul tirgului (prietena mea se scufunda in Hard Rock Cafe drept compensatie pentru faptul c-o ignor complet intre orele 9:30 si 15 :-) ) si sa avem grija doar sa ne ramina bani pentru intors acasa...
Asa facem. Mie mi s-a intamplat (o alta colectie) sa nu mai am bani de intors acasa. M-a salvat sotia care a condus jumatate de zi ca sa ma adune de pe strada, obosit, infometat dar fericit :D .
valentinian

Mesaj de valentinian »

discutia a alunecat puternic offtopic dupa intrebarea despre targul de la munchen ... in alta ordine de idei , poate isi face cineva curaj sa liciteze aceasta piesa ... http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... otohosting eu sunt suspendat din licitatiile lor ca vad numai falsuri!! as fi bucuros daca va ajunge in romania si va fi si autentica ...
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pe Dvs va vad ca pe un perpetuu cumparator/denigrator. Ma si mir ca va mai vand unii cate ceva...Ori stii ce vrei, ori nu...ori te pricepi, ori nu stii ce cumperi. Grea alegere...De fapt ce doriti sa colectionati? De fapt de ce va e frica? Poate si viata e falsa?
valentinian

Mesaj de valentinian »

chiar nu am ce sa raspund la aceasta interventie - Bersekr , m-a lasat masca :shock: . poate ar trebui sa cumpar si sa nu cercetez sau poate sunt bani de la tine cei cu care as cumpara cu 150 euro o moneda fabricata de un bulgar acum doua luni . cumparator/denigrator este o eticheta cel putin ciudata . sa ma bucur deci ca mai sunt vanzatori care din mila imi mai vand niste piese :P :?
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Daca am fost deplasat, scuze. Normal, nu-s banii mei, dar am observat ca te feresti intr-un mod exagerat. In felul asta e cam greu sa gasesti ceva. Gandeste-te putin, daca te apuci si cumperi ceva, apoi ti se pare ca-i falsa si-o returnezi, poate si a doua oara cumperi de la acelasi vanzator, si iar o returnezi de falsa (cum stii ca ti s-a intamplat), crezi ca-ti mai vinde ceva acel om? "Denigrator" era intr-un sens mai plastic sa spunem. Generalizata, atitudinea iti poate aduce ingustarea optiunilor la cumparare prin refuzul vanzatorului de a-ti mai vinde.
Scrie răspuns