Va salut
M-ar interesa sa cunosc putin mai detaliat numarul si mai ales tipurile monedelor antice descoperite in Insula Serpilor, as fi bucuros daca mi-ati indica niste surse ori amanunte legate de subiect. Momentan ceea ce stiu se bazeaza pe o informatie nesigura si firava (in sensul ca poate tin minte gresit) intalnita la Constantin Moisil, fiind vorba de aproximativ doua mii de monede. In plus, cercetari arheologice cred ca s-au facut inca din secolul al XIX-lea (rusii, desigur), iar vechimea acestor cercetari poate ridica un semn de intrebare asupra preciziei publicarii rezultatelor.
Multumesc anticipat pentru orice amanunt.
Un punct de plecare l-ar putea reprezenta lucrarile lui V. Mihailescu-Birliba, Dacia rasariteana... (1990) si La monnaie romaine... (1980). In prima din ele, Catalogul descoperirilor cuprinde, cu siguranta, monedele grecesti si romane rep./imp. timpurii (Leuke), precum si bibliografia aferenta.
Va multumesc, luc, voi pleca pe urmele lui Birliba, oricum lucrarea lui Moisil, de care amintisem (Numismatica Dobrogei), nu am cum sa o mai consult si nici nu sunt sigur ca as fi gasit exact ce ma interesa.
Intr-un numar mai vechi din revista Pontica parca am citit ceva referitor la Insula Serpilor si descoperirile de acolo. Din pacate nu va pot da acum mai multe detalii. Daca aveti rabdarea necesara cautati prin sumarele numerelor, aici: http://www.minac.ro/publicatii.php
Succes!
EDIT: Articolul este acesta: S.B. Okhotnikov, A.S. Ostroverkhov, L'ile de Leuke et le culte d'Achille, Pontica, XXIV, 1991, p. 53.
BogdanC scrie:Intr-un numar mai vechi din revista Pontica parca am citit ceva referitor la Insula Serpilor si descoperirile de acolo. Din pacate nu va pot da acum mai multe detalii. Daca aveti rabdarea necesara cautati prin sumarele numerelor, aici: http://www.minac.ro/publicatii.php
Succes!
EDIT: Articolul este acesta: S.B. Okhotnikov, A.S. Ostroverkhov, L'ile de Leuke et le culte d'Achille, Pontica, XXIV, 1991, p. 53.
Multumesc, trebuia sa ma gandesc la Pontica, o sa caut si articolul respectiv.