Monede DACICE
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
pe ebay.de rar se accepta paypal. Nemtii sint mai zgirciti si nu vor sa plateasca aprox 4 sau 5% taxele Paypal. Si asta deoarece plata prin Uberweisung (transfer bancar direct) e mult mai ieftina in zona euro. Teoretic si din RO inspre UE ar trebui ca taxele la transferurile interbancare sa fie mici sau foarte mici.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Teoretic da, dar practic nu prea.banivechi scrie:Teoretic si din RO inspre UE ar trebui ca taxele la transferurile interbancare sa fie mici sau foarte mici.
Din zona EU se pot transfera bani in RO gratis, sau ma rog, aproape gratis. Din RO in UE te costa minim 15 euro.
Am intrebat despre asta pe la inceputul anului pe cineva mai sus-pus de la o banca locala si mi-a zis zambind ca normal ar fi sa nu taxeze nici ei decat ceva maruntis pt. transferurile externe, dar deocamdata nu-i forteaza nimeni sa reduca taxele, asa ca profita cat pot. Dar in maxim cateva luni o sa se treaca la aceleasi taxe care exista si in UE. Au trecut cateva luni si din cate stiu nu s-a schimbat mai nimic.
Destul de ciudata, dar interesanta:
http://www.cgb.fr/monnaies/vso/v15/gb/m ... nbfic=1515
http://www.cgb.fr/monnaies/vso/v15/gb/m ... nbfic=1515
- valentinian

Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
.
- valentinian
era vorba de pretul monedei pe care o semnalasem eu, dar tineti cont ca respectiva licitatie a avut loc acum niste ani.valentinian scrie:banivechi scrie:700 euro sint cam 1000 dolari...700.00 €uros
(around 630.00 USD)nu inteleg ce ai vrut sa spui cu aceasta suma...
Cat despre piesa domnului valentinian, pare buna (sau nu stiu eu ce cusur sa-i gasesc), poate si greutatea corespunde (?), oricum, e un tip rar si foarte frumos. Cateva si de pe coinarchives:
http://www.coinarchives.com/a/results.p ... doppelkopf
- valentinian
pai tocmai asta e [ scuze ca am uitat sa precizez] , masa ! are 10,24 g ceeea ce o face sa nu atinga limita de jos a monedelor de acest tip descrise in Preda ... si poate poza nu este atat de buna dar la lupa se observa o porozitate pronuntata pe toata suprafata monedei plus ca acea ingrosare/aglomerare de material a marginilor indica [nu stiam eu asta dar mi-a explicat Simaky ] o turnare cu presiune... mai ales ca piesa provine de fapt de la acelasi vanzator caruia i-am returnat ''criseni-berchis'' aceea care avea acelasi tip de margini si porozitate.
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
.
Moneda este vizibil falsa. Se vede din desen (si eu n-am vazut niciodata una "live" - numai pe net sau in carti), nu mai este nevoie de alte examinari. In plus marginile nu-s caracteristice numai turnarii sub presiune (ba chiar nici nu sunt caracteristice deloc acestui tip de turnare care da aspect uniform) ci oricarui fals executat prin sudarea/lipirea/reunirea a doua suprafete, una pentru avers si una pentru revers.
Imi recunosc parerea superficiala (m-am uitat rapid si stilul parea corect). Da, marginea e graitoare. Se stie ca la piesele batute reversul are acea mica margine suprainaltata (flanul iese in afara ponsonului mobil, ceea ce nu se intampla la matrita aversului, fixata) dar in cazul piesei dvs are o infatisare nenaturala. Daca adaugam si greutatea... 

- valentinian
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Eu de cand tot zic asta, daca ai doar 1% dubii ca piesa nu e autentica, n-o cumpara ..simaky scrie:... ar trebui sa fie ca o LEGE pentru toti colectionarii :
AI DUBII ??? NU CUMPARA !!!
... numai asa te poti proteja de multitudinea de piese false de pe piata oferite de numerosi binevoitori care doresc "sa te ajute" sa-ti imbogatesti colectia !!!